Fiorentina s Barákem postoupila do semifinále poháru. Naděje Boloni zhasly v penaltách

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Fiorentina s Barákem postoupila do semifinále poháru. Naděje Boloni zhasly v penaltách

Antonín Barák odehrál ve čtvrtfinále Italského poháru proti Boloni hodinu.
Antonín Barák odehrál ve čtvrtfinále Italského poháru proti Boloni hodinu.AFP
Úvodním semifinalistou Coppa Italia je Fiorentina, která ve čtvrtfinále porazila Boloňu 1:0 po penaltách. Hosty nedovedl do prvního pohárového semifinále od sezony 1998/1999 ani solidní výkon brankáře Lukasze Skorupského, jelikož dobře zachytal na druhé straně i Oliver Christensen, kterému v závěrečném rozstřelu z bílého puntíku pomohla minela Stefana Posche. La Viola se naopak v takto pokročilé fázi soutěže představí potřetí za sebou, na čemž má podíl i Antonín Barák, jenž odehrál 60 minut.

Fiorentina – Boloňa 1:0pen

Týmu z Toskánska se v úvodní čtvrtině utkání dařilo diktovat tempo hry, ohrozit gólmana se ale povedlo jen Michaelovi Kayodemu nečekanou ranou z rohu pokutového území. Poté se osmělila Bologna a nebylo překvapením, že ústřední postavou jejích ofenzivních akcí byl Joshua Zirkzee. Ten takřka permanentně zaměstnával obranu soupeře a ve 34. minutě se fantastickou kličkou zbavil zkušeného Nikoly Milenkoviče, avšak tváří v tvář Christensenovi trefil břevno.

Brankářská dvojka Fiorentiny ocenila správně postavené tyče i krátce po změně stran, kdy zpoza vápna napřáhl Riccardo Orsolini. Čistě na své schopnosti už musel Christensen spoléhat v 66. minutě, nicméně po rychlé kombinační akci zakončené Lewisem Fergusonem obstál na výbornou. Fialky mohly potrestat neproměněné šance lépe hrajícího soupeře v páté minutě nastavení základní hrací doby, Skorupski ovšem perfektním zákrokem proti hlavičce Lucase Martíneze Quarty poslal zápas do prodloužení.

Známkování hráčů.
Známkování hráčů.Livesport

Ani v něm neopouštěly síly Zirkzeeho, jehož střelu na bližší tyč vytlačil Christensen na rohový kop. Ve 103. minutě se opakovala asi čtvrt hodiny stará situace s tím rozdílem, že Martínez Quarta tentokrát zakončoval nohou. Důsledek jeho snažení se však nelišil, balon opět skončil na rukavicích Skorupského. Po zmařených šancích na obou stranách tedy duel dospěl až do penaltového rozstřelu, v němž dlouho dominovali střelci, avšak v páté sérii přestřelil Posch.

Postup tak oslavila Fiorentina, která se mezi čtyři nejlepší celky probojovala potřetí v řadě. Jejím soupeřem pro dubnové semifinále bude buď AC Milán, nebo Atalanta.

Výsledky Coppa Italia