Sassuolo zaskočilo Fiorentinu s Barákem, Inter se na tři body pořádně nadřel

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Sassuolo zaskočilo Fiorentinu s Barákem, Inter se na tři body pořádně nadřel

Aktualizováno
Sassuolo přidalo důležitou výhru.
Sassuolo přidalo důležitou výhru.AFP
Fotbalisté Interu porazili v 19. kole Serie A Veronu 2:1. Lídra tabulky poslal do vedení už ve 13. minutě Lautaro Martínez (26), jenž vsítil svou 16. branku v sezoně a v nastaveném čase zajistil domácím výhru střídající Davide Frattesi (24). Po třech ligových výhrách prohrála Fiorentina, která padla se Sassuolem 0:1. Antonín Barák (29) naskočil do hry v 80. minutě.

Inter – Verona 2:1

Úvodní minuty utkání patřily překvapivě hráčům ve žluto-modrých dresech. Do palebné pozice uvnitř pokutového území se probojoval Tomáš Suslov. Slovenský reprezentant však situaci nevyřešil optimálně a nastřelil pouze stojnou nohu Yanna Sommera.

A tak se dostali ke slovu svěřenci Simoneho Inzaghiho. Henrich Mchitaryan si pomohl rychlou narážečkou a posléze oslovil nabíhajícího Martíneze, jenž zkušeně uklidil míč šajtlí na bližší tyč. Na druhé straně se do vzduchu zavěsil Milan Djurič, ale balon nasměroval přímo do rukavic švýcarského gólmana.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Opta by Stats Perform

Po návratu z kabin mohl přidat uklidňující zásah Marcus Thuram. Syn slavného otce však ze vzdušného souboje vytěžil pouze hlavičku, která nechala Lorenza Montipa v klidu. Po kombinaci na jeden dotek přiťukl Martínez na hranici šestnáctky míč Hakanu Calhanogluovi, jehož tvrdý projektil skončil jen těsně vedle pravé tyče. V 74. minutě byl Inter za své nevyužité šance potrestán.

Ondrej Duda dostal na pravé straně příliš mnoho prostoru, následně vyprodukoval střílený centr do pokutového území, na ten si naběhl čerstvě střídající Thomas Henry a kolenem usměrnil balon na místo určení. V nastaveném čase však Nerazzurri přece jen přetavili závěrečný tlak v kýžený gól. Hlavním hrdinou se stal Frattesi, jenž využil Montipova zaváhání a z dorážky rozvlnil síť. Zápletku mohl ještě přidat střelec Henry, ale z pokutového kopu orazítkoval pouze tyč.

Frosinone – Monza 2:3

U prvního zakončení byl hostující Andrea Colpani, který ale nedostál své pověsti střelce a přízemní ránu z hranice šestnáctky nasměroval mimo tři tyče. Jeho celek byl nicméně nebezpečný i nadále. Valentín Carboni prostrčil se štěstím míč na Danyho Motu a ten jej uklidil přes padajícího Stefana Turatiho na místo určení.

Fotbalisté Frosinone poprvé vážně zahrozili až po půlhodině hry. K exekuci přímého kopu se postavil Abdou Harroui a prudkou střelou protáhl Di Gregoria, jenž se ale o chvíli později zranil při souboji s útočníkem soupeře. Už v jeho nepřítomnosti vybojoval balon na polovině hřiště Mota, aby posléze vyzval ke skórování Carboniho. Ten jeho nabídkou nepohrdl a levačkou zakončil kolem nohou Turatiho.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Po změně stran byl opět vidět Carboni, jenž se nejprve uvolnil a následně hledal svého oblíbeného parťáka Motu. Přihrávka na portugalského útočníka však nedoputovala, protože si ji nešťastným obranným skluzem srazil do vlastní sítě Matías Soulé. Canarini nicméně přispěchali s bleskovou odpovědí.

Lví podíl na ní měl Harroui, který z ostrého úhlu nachytal Alessandra Sorrentina a mezi rukama nově příchozího gólmana procedil míč za brankovou čáru. V 75. minutě byl Danilo D’Ambrosio nucen zatáhnout za záchrannou brzdu a ve vápně stáhl k zemi unikajícího Giuseppeho Casa. K pokutovému kopu se postavil smolař Soulé, tentokrát ale střelou do protipohybu Sorrentina slavil úspěch.

Lecce – Cagliari 1:1

Hosté šli do duelu s jasným cílem uniknout sestupovému pásmu a už v páté minutě tomu mohl napomoct Alberto Dossena, jehož hlavička po centru z pravé strany jen těsně minula bránu. Krátce nato přišel vzruch i na druhé straně, když přetažený míč doputoval až k Joanu Gonzálezovi, ten ovšem z téměř nulového úhlu mířil jen do pozorného gólmana.

Po nabitém úvodu následovala vcelku hluchá pasáž, kterou až po půlhodině hry protrhl domácí Gendrey. Francouzský obránce si ideálně naskočil na rohový kop a díky přesné hlavičce se mohl radovat z první trefy v dresu Giallorossi. Ve 38. minutě se v malém vápně šťastně odrazil míč k Nikolovi Krstovičovi a navzdory tomu, že před ním zívala poloodkrytá brána, místo gólu na 2:0 přišlo komické zakončení až kamsi k rohovému praporku.

Hodnocení hráčů.
Hodnocení hráčů.Livesport

I po změně stran působilo nebezpečnějším dojmem Lecce, jehož náskok mohl po hodině hry zvýšit Mohamed Kaba, když si uprostřed pokutového území naběhl na skákavý centr z pravé strany. Jeho zakončení z prvního doteku ale mířilo vysoko nad. Promarněné šance nakonec přišly domácí v 68. minutě draho.

Nicolas Viola poslal ze standardní situace míč do ideálního prostoru ve vápně, kde jej nataženou levačkou zasáhl Oristanio. Ačkoliv Falcone dělal, co mohl, jeho pohotový zákrok přišel až za brankovou čarou. Rossoblu měli celý zbytek druhé půle k rozhodující trefě blíže než jejich soupeř, na konečné remíze už se ale nic nezměnilo.

Sassuolo – Fiorentina 1:0

Hosté nezačali zápas vůbec dobře, když už v deváté minutě inkasovali první gól. Matheus Henrique našel krásným průnikovým pasem Marcuse Pedersena. Norský obránce poté zavezl míč až do pokutového území a přihrávkou pod sebe vybídl úplně volného Pinamontiho, jenž se v roli kanonýra nemýlil.

Sassuolo pokračovalo v sympatickém výkonu i nadále, což o 10 minut později vyústilo v další zásah. Tentokrát jej však rozhodčí nemohl uznat, jelikož střelec Domenico Berardi se nacházel v ofsajdu. Hráči Fiorentiny svou předvedenou hrou neoslnili ani v závěru první půle, a do šaten tak odcházeli s jednogólovým mankem.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Jen pár okamžiků po startu druhého dějství mohlo být pro Fialky ještě hůře. Opět je však zachránil videorozhodčí, který po gólové střele Thorstvedta odhalil velmi sporné ofsajdové postavení Matheuse Henriqueho, jenž bránil ve výhledu brankáři. Tým z Toskánska neuznaný gól probudil a hráči v bílém začali na svého soupeře tlačit.

To nakonec v 64. minutě vyústilo v pokutový kop, jelikož Gian Marco Ferrari zahrál ve vápně rukou. K penaltě se postavil Giacomo Bonaventura, kterého ovšem skvěle vychytal Consigli. Jen o tři minuty později se ke slovu opět dostal rozhodčí za monitorem. Lucas Martínez Quarta si našel balon na hranici malého vápna a prostřelil bezmocného Consigliho, do hry se však společně s M'Balem Nzolou zapojil z ofsajdu. La Viola nevyužila ke kýžené brance ani závěrečný velký nápor a musela se smířit s porážkou.

Tabulka Serie A.
Tabulka Serie A.Livesport