Boloňa podruhé v řadě zaváhala, ale dál je doma od srpna neporažena

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Boloňa podruhé v řadě zaváhala, ale dál je doma od srpna neporažena

Obránce Lorenzo De Silvestri vyrovnal na konečných 1:1 v 96. minutě
Obránce Lorenzo De Silvestri vyrovnal na konečných 1:1 v 96. minutěProfimedia
Boloňa byla v úvodu nového kalendářního roku blízko druhé prohry po sobě, nakonec ale v 19. kole Serie A remizovala na vlastní půdě s Janovem 1:1. Hosté sice po celý duel tahali za kratší konec, ale díky brance Alberta Gudmundssona (26) až do nastaveného času druhé půle sahali po překvapivém triumfu. To však nakonec odmítl Lorenzo De Silvestri (35), jenž v 96. minutě srovnal, a domácí tak díky němu uhájili neporazitelnost před vlastními fanoušky, která trvá od srpna loňského roku.

Boloňa – FC Janov 1:1

K dalšímu bodovému zisku nakročil outsider již ve 20. minutě, kdy se po faulu na hranici šestnáctky dostal k přímému kopu z velmi solidní pozice. Standardky se ujal Gudmundsson a míč se mu podařilo trefit tak šikovně, že zapadl přesně k zadní tyči. 

Červenomodří sice potvrzovali roli výrazně lépe postaveného celku a svého soupeře na hřišti jasně převyšovali, jenže hosté se poměrně často dokázali uvolňovat do zajímavých brejkových situací, které musela hasit domácí defenziva.

Krátce před odchodem do šaten měl srovnání na kopačce Joshua Zirkzee, jeho střelu z první ale lapil Josep Martínez.Rossoblu pokračovali v jasné převaze i po návratu ze šaten, jenže přesnost jejich zakončení, když už se k nějakému dostali, byla tristní. Ještě čtvrthodinu před koncem totiž v rámci druhého poločasu neregistrovali ani jeden pokus mířící mezi tři tyče.

To změnil až Michel Aebischer, s jehož skákavou ranou z první si ovšem poradil Federico Ravaglia. Krátce nato domácí dokonce dostali balon do sítě, přesné hlavičce Riccardo Calafioriho ale předcházel těsný ofsajd. Nakonec se ale Bologna přece jen dočkala. V páté minutě nastaveného času se po několikanásobném odrazu ve vápně dostal míč až k De Silvestrimu, jenž pohotovým zakončením pod břevno srovnal.

Tabulka Serie A