Mbappé zakončil angažmá v PSG vítězstvím ve finále Coupe de France. Proti Lyonu rozhodl Ruiz

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Mbappé zakončil angažmá v PSG vítězstvím ve finále Coupe de France. Proti Lyonu rozhodl Ruiz

Rozhodující branku PSG vstřelil proti Lyonu Fabián Ruiz.
Rozhodující branku PSG vstřelil proti Lyonu Fabián Ruiz.AFP
Pařížané zvítězili ve finále Coupe de France nad Lyonem 2:1, a získali tak už 15. trofej z této soutěže. Utkání hrané na stadionu Lille rozhodli ve svůj prospěch červenomodří už během úvodní půle. Nejprve se hlavou prosadil Ousmane Dembélé (27), na něhož úspěšnou dorážkou navázal Fabián Ruiz (28). Na dokonání francouzského treblu měl podíl i Kylian Mbappé (25), který v dresu Paris Saint-Germain odehrál svůj poslední zápas.

Lyon – PSG 1:2

Úřadující francouzský mistr začal zostra také ve finále hraném kvůli rekonstrukci Stade de France na Stade Pierre-Mauroy v Lille. Během úvodních pěti minut si vypracoval tři velké příležitosti, které však brzkou trefou neskončily. Nejprve po rohu hlavičkoval těsně vedle Lucas Beraldo a střelecké pokusy Bradleyho Barcoly i Warrena Zaïre-Emeryho zlikvidovala gólmanská dvojka Lyonu Lucas Perri.

Počáteční nápor PSG tedy Olympique přestál, avšak jakmile se začal sám ofenzivně prosazovat, přispěchali Pařížané s prvním zásahem. Ve 22. minutě vybídl ke skórování Nuno Mendes nadýchaným centrem nikým nestráženého Dembélého, jenž hlavou usměrnil balon jednoduše do sítě. Chvíli po půlhodině hry navíc Dembélé přesným pasem našel na zadní tyči Ruize a ten nadvakrát procpal balon za brankovou čáru.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Les Gones nastoupili do druhé půle s mnohem větší vervou i elánem a v 55. minutě se dočkali z první střely mezi tři tyče snížení. Na centr Rayana Cherkiho od rohového praporku si totiž naskočil irský stoper Jake O'Brien, který hlavičkou k pravé tyči nedal Gianluigimu Donnarummovi šanci.

O pár chvil později po obdobné akci zakončoval Nicolás Tagliafico, ten ale na italského gólmana PSG nevyzrál. Po rohových kopech to nicméně ve vápně Les Parisiens nadále hořelo, což se potvrdilo i v 77. minutě, kdy se k zakončení opět protlačil druhý nejlepší střelec Lyonu v sezoně O'Brien, tentokrát ale mířil nepřesně. Závěr duelu už si svěřenci Luise Enriqueho zkušeně pohlídali a udrželi těsný náskok až do konce.