PSG si zahraje semifinále francouzského poháru. K postupu Pařížanům pomohl i Mbappé

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

PSG si zahraje semifinále francouzského poháru. K postupu Pařížanům pomohl i Mbappé

Mbappé se vrátil do sestavy PSG ve francouzském poháru.
Mbappé se vrátil do sestavy PSG ve francouzském poháru.Profimedia
Kylian Mbappé (25) se vrátil do základní sestavy Paris Saint-Germain a pomohl gólem ke středečnímu vítězství 3:1 nad Nice ve čtvrtfinále Francouzského poháru. V semifinále začátkem dubna se ligoví lídři střetnou s Rennes, druhou dvojici tvoří Lyon a druholigové Valenciennes.

Mbappé začal předchozí dva ligové zápasy PSG na lavičce v rámci rotační strategie trenéra Luise Enriqueho, jenž se už připravuje na letní odchod francouzského kanonýra do Realu Madrid. Mbappému trvalo jen 14 minut, než otevřel skóre zápasu a střelou mezi nohama brankáře Marcina Bulky vstřelil 35. soutěžní gól v sezoně.

Deset minut nato Mbappé trefil tyč, takže se skóre změnilo až ve 33. minutě, kdy Fabián Ruiz potrestal chybu v rozehrávce polského gólmana Nice. Tým z Azurového pobřeží, jenž jako jediný v lize dokázal v této sezoně PSG porazit, ještě do přestávky snížil, ale výhru favorita potvrdil v druhém poločase hlavičkou stoper Lucas Beraldo.

Hodnocení hráčů.
Hodnocení hráčů.Livesport

Paris Saint-Germain je rekordmanem Francouzského poháru se 14 triumfy, na další ale čeká na své poměry dlouho – od roku 2021.

Výsledky francouzského poháru