PSG v obměněné sestavě opět klopýtlo. Marseille přiblížil k pohárovým příčkám Aubameyang

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
PSG v obměněné sestavě opět klopýtlo. Marseille přiblížil k pohárovým příčkám Aubameyang
Aktualizováno
PSG hrálo s Remeší 2:2, remízu v lize zaznamenalo potřetí v řadě.
PSG hrálo s Remeší 2:2, remízu v lize zaznamenalo potřetí v řadě.AFP
Obhájce francouzského titulu PSG remizoval ve 25. kole Ligue 1 s Remeší 2:2. Branky padaly pouze v prvním poločase. Hosté šli do vedení v sedmé minutě, kdy hrubku Achrafa Hakimiho potrestal Marshall Munetsi. Favorit se ovšem brzy nadechl k obratu během dvou minut, pod který se podepsal především Goncalo Ramos. Červenobílé dovedl k bodu zásah Oumara Diakitého. Domácí tak ve značně obměněné sestavě potřetí v řadě v lize jen remizovali. Lille hrálo s Rennes rovněž 2:2, Monako zvítězilo ve Štrasburku 1:0, Le Havre si stejným výsledkem poradil doma s Toulouse a Méty s Clermontem. Marseille díky dvěma gólům Pierra-Emericka Aubameyanga přemohla o záchranu bojující Nantes 2:0 a na dosah se přiblížila pohárovým příčkám.

PSG – Remeš 2:2

První velká šance přišla po hrubce stálice domácího týmu Hakimiho. Maročan bídným pokrytím balonu umožnil vsítit jednu z nejsnadnějších branek kariéry Munetsimu. Na vyrovnání se nečekalo dlouho, pouhých 10 minut nato totiž perfektně zahraným rohem odčinil úvodní nepozornost Hakimi a po hlavičkovém souboji Yunise Abdelhamida a Ramose skončil míč v síti.

Ačkoli tato situace byla do statistik zapsána jako vlastní gól remešského kapitána, portugalský forvard o zápis na listinu střelců nepřišel. O dvě minuty později totiž dokonal obrat francouzského hegemona suverénním zakončením z malého vápna. Náskok si však Les Parisiens do šaten neodnesli, v závěru půle si Diakité perfektně načasoval náběh za obranu a precizně utaženou ranou na vzdálenější tyč nedal Keyloru Navasovi šanci.

Ramosovy statistiky proti Remeši.
Ramosovy statistiky proti Remeši.Opta by Stats Perform

Ve druhé půli mohl Emmanuel Agbadou zařídit druhý obrat, v jasné gólové pozici ovšem balon zasáhl pouze ramenem a brankovou konstrukci výrazně minul. Zajímavější parametry měl pokus Ramose zpoza vápna, cestu mu však zkřížila hradba těl hráčů Remeše. Ani příchod ofenzivní superstar Kyliana Mbappého v 73. minutě ke změně nerozhodného výsledku nevedl.

Le Havre – Toulouse 1:0

Výlet do Normandie zhořkl hostům v 60. minutě, kdy jedinou branku zápasu vsítil Christopher Operi. Ten se v nejvyšší soutěži jakékoliv země prosadil teprve podruhé v životě. Nováček soutěže tak cenným triumfem přerušil hrůznou sérii čtyř ligových porážek, během nichž zaznamenal jediný gól, a v tabulce poskočil na 12. příčku. Toulouse porážkou přišlo o šanci vytvořit si pohodlný náskok na zónu sestupu.

Méty – Clermont 1:0

Souboj dvou nejhorších týmů soutěže dopadl lépe pro domácí. Duel rozhodla jediná branka, kterou ze značky pokutového kopu vstřelil Georges Mikautadze. Gruzínský útočník, jenž v dresu ligového nováčka hostuje z Ajaxu, tak zaznamenal třetí zásah po návratu do klubu, kde ještě na začátku sezony působil. Hosté naopak po klíčové prohře zůstali na dnu tabulky, ze kterého na nesestupové pozice ztrácejí osm bodů.

Štrasburk – Monako 0:1

Klub z Azurového pobřeží byl od začátku aktivnějším týmem, jeho převaha ale dlouho znamenala pouze dominanci uprostřed hřiště. Gólově se prosadil až v 72. minutě teprve devatenáctiletý Eliesse Ben Seghir, jenž se i kvůli zranění prosadil v tomto ročníku poprvé. Jeho přesný zásah znamenal, že knížecí celek zvítězil už v pátém z posledních šesti ligových duelů hraných na hřištích soupeřů. Monako si zároveň pojistilo třetí místo v tabulce

Lille – Rennes 2:2

Do důležitého souboje v přetahované o příčky zajišťující evropské poháry vstoupili výrazně lépe hosté, když už ve 20. minutě vedli o dva góly. Dogy dlouho narážely na skvěle chytajícího Steva Mandandu, recept na jeho překonání nicméně v samém závěru našel Jonathan David, který se prosadil hned dvakrát. Les Rennais tak na první výhru z tohoto stadionu od roku 2018 nakonec nedosáhli.

Marseille – Nantes 2:0

Obě trefy zaznamenal Aubameyang, jenž se v ročníku dostal na metu 11 ligových gólů. Domácí zároveň potvrdili famózní formu, na které má značný podíl trenér Jean-Louis Gasset, pod jehož vedením Les Olympiens vyhráli všechna soutěžní utkání s celkovým skóre 19:3. Ze sedmého místa momentálně ztrácejí na pohárovou šestou příčku okupovanou Nice jediný bod..

Tabulka Ligue 1