Kaloč pomohl Kaiserslauternu gólem k postupu do semifinále Německého poháru

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Kaloč pomohl Kaiserslauternu gólem k postupu do semifinále Německého poháru

Filip Kaloč se poprvé prosadil za Kaiserslautern.
Filip Kaloč se poprvé prosadil za Kaiserslautern.Profimedia
Kaiserslautern ovládl čtvrtfinále DFB Pokalu na půdě Herthy Berlín 3:1 a poprvé od roku 2014 postoupil mezi čtyři nejlepší týmy soutěže. K úspěchu hosty nasměroval zkraje zápasu gólem Jan Elvedi. Výhru Rudých ďáblů pak po změně stran korunoval premiérovou trefou v Německu Filip Kaloč, jenž se stal po Miroslavu Kadlecovi, Pavlu Kukovi či Vratislavu Lokvencovi už osmým českým hráčem, který se prosadil v dresu čtyřnásobného bundesligového šampiona.

Hertha – Kaiserslautern 1:3

Domácí fanoušci si úvod utkání určitě představovala jinak. Nepříliš kvalitní střelu jednoho z hostujících hráčů zpracoval Elvedi, který následně dostal míč za záda Mariuse Gersbecka. Zvýšit mohl přibližně po půlhodině hry odchovanec Sparty Rotterdam Ragnar Ache, nicméně jeho rána z úhlu Gersbeckovi problém nedělala. Zaměstnán byl posléze i Julian Krahl, jenž musel řešit dalekonosný pokus Derryho Scherhanta.

Zanedlouho ovšem hosté znovu udeřili, tentokrát se o radost příznivců Die Roten Teufel postaral bývalý útočník rezervy Borussie Dortmund Richmond Tachie. Německý rychlík skvěle přelstil ofsajdovou past a střelou na zadní tyč nedal Gersbeckovi sebemenší šanci. Krátce po přestávce mohl definitivně pojistit postup Kaiserslauternu Marlon Ritter, jehož prudká střela nakonec nemířila do prostoru mezi třemi tyčemi.

Promarněné příležitosti mohl litovat záhy, když po centru střídajícího Fabiana Reeseho, jehož přítomnost v prvním poločase domácím citelně chyběla, nakonec nezvládl proměnit tutovku vytáhlý hrotový útočník Haris Tabakovič. Naopak jeden z protiútoků dokázal využít Kaloč, jehož přízemní střela zpoza vápna rozvlnila síť. V nastaveném čase se sice ještě prosadil aktivní Reese, nicméně to bylo vše, na co se Hertha zmohla.

Výsledky DFB Pokalu