Pohádkové tažení Saarbrückenu je u konce, finále poháru si zahraje Kaločův Kaiserslautern

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Pohádkové tažení Saarbrückenu je u konce, finále poháru si zahraje Kaločův Kaiserslautern

Kaiserslautern ovládl semifinále Německého poháru.
Kaiserslautern ovládl semifinále Německého poháru.AFP
Kaiserslautern s českým záložníkem Filipem Kaločem v základní sestavě porazil v semifinále DFB Pokalu Saarbrücken 2:0 a poprvé od roku 2003 si zahraje finále německého poháru. První poločas utkání známého jako Saar-Pfalz-Derby příliš mnoho vzrušení nepřinesl, po změně stran však rozhodl o vysněném vítězství hostující útočník Marlon Ritter. Fantastická cesta domácích, kteří v průběhu turnaje porazili hned tři zvučné prvoligové celky, tak skončila před branami finále.

Saarbrücken – Kaiserslautern 0:2

Saarbrücken zažíval senzační cestu německým pohárem, na níž postupně vyřadil Bayern, Frankfurt a Mönchengladbach. V lize si navíc vybudoval dostatečný bodový polštář na sestupové pozice a mohl soustředit síly na semifinále proti Kaiserslauternu. Ten naopak o setrvání ve druhé Bundeslize tuze bojoval a vydařené zápasy v DFB Pokalu byly příjemným pozitivem na jinak špatně se vyvíjející sezoně.

Úvodní minuty utkání se nesly spíše v opatrném duchu a na obou týmech byla znát nervozita vyplývající z důležitosti zápasu. Nebezpečným dojmem působila snad jen dlouhá autová vhazování domácích, s nimiž si ale Die Roten Teufel dokázali poradit. S postupujícím časem se na hřišti navíc začalo přiostřovat a plynulost hry kromě nepřesností narušil i sled nedovolených zákroků na obou stranách.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Ty vedly také k rostoucímu počtu standardních situací. Po jedné z nich nebezpečně hlavičkoval domácí útočník Kai Brünker, který však hostující branku minul. Po změně stran tempo utkání vzrostlo, což mělo za následek úvodní gól zápasu. V 53. minutě se po centru z pravé strany dostal k hlavičkovému zakončení hostující Ritter, který balon poslal mezi nohy chybujícího gólmana Tima Schreibera.

Navýšit vedení hostů mohl o pár minut později Kaloč, jenže jeho střela z hranice vápna proletěla vedle domácí branky. Pojišťující branky se tak Kaiserslautern dočkal až v 75. minutě, kdy se po standardní situaci trefil hlavou Almamy Touré. O šest minut později byli domácí blízko snížení, avšak Brünker z ideální pozice přestřelil.

Známkování hráčů Kaiserslauternu.
Známkování hráčů Kaiserslauternu.Livesport

Definitivně rozhodnut poté mohli Die Roten Teufel, jenže proti střele střídajícího Filipa Stojilkovice bravurně zasáhl gólman Schreiber. Povedená pouť německým pohárem tak pro druholigový Kaiserslautern skončí až finálovým utkáním. V něm se 25. května střetne s vítězem druhého semifinále mezi Düsseldorfem a Leverkusenem.

Výsledky DFB Pokalu