Schickovi se vrací konkurent. Boniface je po zranění zpět, stihne už semifinále poháru

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Schickovi se vrací konkurent. Boniface je po zranění zpět, stihne už semifinále poháru
Victor Boniface nasázel před zraněním 10 ligových branek.
Victor Boniface nasázel před zraněním 10 ligových branek.Profimedia
Útočník Bayeru Leverkusen Victor Boniface (23) bude po tříměsíční absenci zaviněné zraněním třísel k dispozici pro středeční semifinále Německého poháru proti Fortuně Düsseldorf. Pro svěřence Xabiho Alonsa (42) je to před závěrem zatím výborné sezony skvělá zpráva. Nigerijský forvard totiž v dosavadním průběhu ročníku nastřílel 10 ligových gólů a je nejlepším střelcem týmu.

Boniface Leverkusenu chyběl od ledna, kdy si na přípravě před Africkým pohárem národů poranil přitahovač stehenního svalu v oblasti třísel. Mezeru, kterou vytvořil, zaplnil Patrik Schick, který v novém kalendářním roce nasázel pět branek.

"Jsme v super situaci. Nemáme žádná zranění a máme kompletní kádr," liboval si na tiskové konferenci trenér Bayeru Xabi Alonso. "Zpět v týmu je konečně také Boni (Boniface)."

Ofenzivní tahoun západoněmeckého celku ale zatím není v situaci, kdy by mohl odehrát kompletní porci minut. "Na celý zápas to zatím určitě není. Nejspíš ani na poločas. Třicet minut v plné zátěži by ale měl zvládnout," přiblížil Alonso.

Boniface v roce 2024 neodehrál ani jednu soutěžní minutu. I proto netrpělivě vyhlíží návrat na hřiště. "Nemůže se dočkat, až se vrátí. Rekonvalescence po operaci šla výborně a návrat do tréninku mu taky vyšel. Victor má silnou vůli. I proto věřím tomu, že návrat na hřiště zvládne na výbornou,” řekl Alonso.

Boniface má v Leverkusenu velký podíl na skvělém startu sezony. Před zraněním napříč soutěžemi nastřílel 16 branek a výrazně pomohl Bayeru k neporazitelnosti v Bundeslize, Evropské lize i Německém poháru.

Bayer ve skvělých výkonech pokračuje i po Silvestru a je na nejlepší cestě k historicky prvnímu bundesligovému titulu. Na druhý Bayern má sedm kol před koncem sezony náskok 13 bodů. Naději na trofej drží díky 39 zápasům bez prohry i na evropské scéně, kde se ve čtvrtfinále Evropské ligy utká s West Hamem.

"Půjdeme zápas po zápase. Dělali jsme to tak doposud a nevidím tak důvod k tomu, to měnit," řekl Alonso, který minulý týden potvrdil, že navzdory zájmu evropských velkoklubů v Leverkusenu zůstane.

"Ušli jsme velký kus, ale zatím jsme nic nevyhráli. Ještě nás čeká spousta práce. Máme za sebou skvělé dvě třetiny sezony, ale neměli bychom mluvit o možných úspěších předčasně. Musíme zůstat soustředění," hlásí před semifinále Pokalu španělský trenér.

V případě postupu přes Düseldorf by Leverkusen čekal další soupeř z nižší soutěže. Ve druhém semifinále se utká již v úterý třetiligový Saarbrucken s druholigovým Kaiserslauternem.

Bayer Leverkusen – Düsseldorf (středa 20:45)