Nezastavitelný Saarbrücken utopil dalšího favorita, v poháru vyřídil Mönchengladbach

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Nezastavitelný Saarbrücken utopil dalšího favorita, v poháru vyřídil Mönchengladbach

Nezastavitelný Saarbrücken utopil dalšího favorita, v poháru vyřídil Mönchengladbach
Nezastavitelný Saarbrücken utopil dalšího favorita, v poháru vyřídil MönchengladbachProfimedia
Fantom probíhajícího ročníku DFB Pokalu ze Saarbrückenu si poradil také se třetím věhlasným soupeřem, když ve čtvrtfinále porazil Mönchengladbach 2:1. Hosty bez zraněného Tomáše Čvančary (23) sice hned zkraje utkání poslal do vedení Robin Hack (25), jenže po bleskovém vyrovnání outsidera se za vytrvalého deště začal ničit trávník, což svědčilo právě domácím. Ty posunul mezi nejlepší čtyři celky turnaje gólem v nastaveném čase Kai Brünker (29), kvůli čemuž se v poháru udržel z prvoligových mužstev už jen Leverkusen.

Trávník třetiligového mužstva znovu skrápěl silný déšť, což přispělo k oboustranně svižnému fotbalu. Už ve čtvrté minutě jen těsně minul vzdálenější tyč Kasim Rabihič. Přesněji naopak pálil Robin Hack, jenž si po zaváhání domácí obrany našel místo ve vápně a po přihrávce Francka Honorata poslal balon do sítě.

Úžasná podívaná pokračovala dál, protože v jedenácté minutě napřáhl k dalekonosné ráně Amine Naifi a nasměroval míč mimo dosah Moritze Nicolase. Záhy mohl skórovat také Honorat, jenže jeho střelu vyrazil za překonaným gólmanem netradičně hýžděmi obránce Lukas Boeder.

Hráčské hodnocení.
Hráčské hodnocení.Livesport

Tutovku následně spálil i Hack, který z ideální pozice mířil jen na tribunu. Individuální rozdíly mezi oběma celky se pak částečně vyrovnaly, jelikož hrací plocha stále více připomínala spíše ornou půdu.

Hříbata míč soupeři příliš nepůjčovala ani po změně stran. V 60. minutě zkusil štěstí obloučkem Hack, ale balon doplachtil jen na horní síť. Třetiligový celek předváděl v defenzivě chvílemi až heroický výkon, na přechody do ofenzivy mu nicméně nezbývaly síly.

To bylo možné vyčíst i z pohledu na takřka netknutou polovinu Gladbachu, kde se v mezičase vytvořily kaluže, které útočení ani neumožňovaly. A přesto se v nastavení podobně jako proti Bayernu radovali z gólu domácí, když z ojedinělé akce do otevřené obrany rozhodl přízemní ranou Brünker.

Saarbrücken tak šokoval Gladbach a zajistil si postup do semifinále. V něm vyzve druholigový Kaiserslautern.