Liverpool oslavil postup v suchém triku. Neškodný West Ham na Anfieldu načal Szoboszlai

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Liverpool oslavil postup v suchém triku. Neškodný West Ham na Anfieldu načal Szoboszlai

Liverpool zničil neškodný West Ham 5:1.
Liverpool zničil neškodný West Ham 5:1.AFP
Liverpool postoupil do semifinále EFL Cupu po domácí demolici West Hamu 5:1. Aktivní domácí šli za úspěchem od úvodního hvizdu, za což byli odměněn ve 28. minutě brankou Dominika Szoboszlaie. Ten znovu potvrdil, proč se ve své premiérové sezoně na Anfield Road zařadil hned mezi miláčky červeného publika, neboť svůj střelecký zápis již poněkolikáté ozdobil výstavní trefou ze střední vzdálenosti. Na straně poražených, kteří toho směrem dopředu mnoho nepředvedli, nastoupili v základní sestavě i Tomáš Souček a Vladimír Coufal.

Liverpool – West Ham 5:1

První nebezpečná situace zápasu nastala po necelé čtvrthodině hry, kdy se k ráně z hranice vápna odhodlal Harvey Elliott, pravou šibenici West Hamu ale o decimetry minul. Poněkud hluchou pasáž hry narušil ve 28. minutě Szoboszlai, jehož tvrdá rána ze střední vzdálenosti zapadla přesně k levé tyči branky hostí a zajistila Liverpoolu zasloužené vedení.

V závěru půle mohl náskok Reds navýšit Cody Gakpo, jenže jeho hlavička skončila kousek vedle brány Kladivářů. Krátce po změně stran se musel červenat gólman hostí Alphonse Areola, když ho střelou mezi nohy z velkého úhlu překonal Curtis Jones. Domácí tým pokračoval v demolici soupeře i nadále. Svou minelu ze závěru první půle totiž v 71. minutě napravil Gakpo, jenž se prosadil důraznou ranou z hranice vápna.

Alespoň čestný zásah pak zaznamenal i West Ham zásluhou krásné obalovačky na zadní tyč v podání Jarroda Bowena. Tento moment byl však jen pomyslnou jehlou v kupce sena. Chvíli nato totiž tribunu The Kop potěšil přesně zakončeným samostatným únikem Mohamed Salah, na něhož ještě navázal svou druhou trefou v zápase Jones.

Výsledky EFL Cupu