Urawa neměla šanci, Manchester City outsidera porazil 3:0 a postoupil do finále MS klubů

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Urawa neměla šanci, Manchester City outsidera porazil 3:0 a postoupil do finále MS klubů

Manchester City hladce zvítězil.
Manchester City hladce zvítězil.AFP
Manchester City si v semifinále mistrovství světa klubů splnil povinnost, když porazil Urawu 3:0, a zajistil si tak místo ve finále. Houževnatá obrana japonských Red Devils vydržela ustát nátlak favorita jen 45 minut než přišel vlastní gól Mariuse Höibratena (28). Outsidera tato trefa položila, což vedlo k dalším dvěma inkasovaným brankám po změně stran. Citizens jsou tak už pouze jeden krok od zisku premiérového titulu z klubového mistrovství. Ve finále si to rozdají s brazilským Fluminense.

Urawa Reds – Manchester City 0:3

Již od prvních minut bylo zřetelné, který z týmů bude v zápase udávat tempo hry. Hráči Manchesteru City kontrolovali míč na svých kopačkách a postupnou kombinací se snažili o ohrožení soupeřovy branky. Japonská defenziva však neustávajícímu tlaku dlouho odolávala, a tak se o první střelu mezi tři tyče postaral až po půlhodině hry Matheus Nunes.

Nejen tento, ale i další pokus 25letého Portugalce však pohotovými zákroky zneškodnil Šusaku Nišikawa. Nerozhodný stav se ale přece jen měnil v závěru první půle, když si přízemní centr aktivního Nunese srazil do vlastní sítě Höibraten.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Zdvojnásobit vedení anglického celku se několik minut po návratu na trávník podařilo Mateu Kovačičovi, jenž zužitkoval perfektní asistenci za obranu od Kyla Walkera. Dlouho na sebe nenechala čekat ani třetí přesná trefa Citizens, o kterou se před hodinou hry postaral skákavou střelou k pravé tyči Bernardo Silva.

Za rozhodnutého stavu se úřadující vítěz Ligy mistrů nikam nehnal a zbytek utkání dohrával v ohromné pohodě s vědomím toho, že Urawa za celých 90 minut ani jednou nevystřelila mezi tři tyče.