Klopp tlumí před nabitým programem řeči o titulu. Liverpool začíná hrát o mladšího Bellinghama

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Klopp tlumí před nabitým programem řeči o titulu. Liverpool začíná hrát o mladšího Bellinghama
Jürgen Klopp se nenechává unést.
Jürgen Klopp se nenechává unést.Reuters
Liverpool přišel v neděli po remíze 0:0 s Manchesterem United a výhře Arsenalu o první příčku Premier League, trenér Jürgen Klopp (56) však zápas s jedním z velkých rivalů bral s nadhledem. Ztráta dvou bodů ho tolik netížila, upozornil naopak na to, že těžké zkoušky teprve přijdou. Řešit se navíc začíná možný příchod Jobeho Bellinghama (18), mladšího bratra hvězdného Judea.

Liverpool na hřišti tým United přehrával a ve statistice střel na branku byl jasně lepší (8:1). Gól však dát nedokázal, a tak se na první příčku vrátil zpátky Arsenal, který doma porazil Brentford 2:0. Když pak přišla na pozápasové tiskové konferenci řeč na boj o titul, Klopp novináře krotil. "Jsem rád, že jsme v tabulce hodně nahoře, ale nevím proč tuto diskusi otevíráme už teď. Je prosinec, a to je nejtěžší období sezony," řekl.

Klopp trénuje Liverpool už osmou sezonu a v roce 2019 dovedl tým z Anfield Road k titulu. V dalším období šla výkonnost dolů, na jaře skončili Reds až pátí. Nyní však patří znovu mezi nejlepší. "Nikdo nás tam nečekal. Na začátku sezony jsem si myslel, že bychom mohli hrát o čelo, ale ve skutečnosti jsem to nijak neřešil. Teď víme, kde jsme, ovšem musíme zůstat na zemi, aby nenastala žádná negativa," dodal německý trenér.

Liverpool čeká v dalších dnech náročný program. Ve středu se ve čtvrtfinále Ligového poháru střetne s West Hamem a o víkendu dojde na souboj s Arsenalem. Po Vánocích ještě bude následovat výlet do Burnley.

Klopp navíc bojuje se marodkou týmu. Mimo hru jsou v posledních týdnech Andrew Robertson, Diogo Jota, Thiago Alcántara, Stefan Bajcetic, Alexis Mac Allister a Joel Matip. V zápase s United pak už po 61 minutách střídal kvůli zranění nizozemský záložník Ryan Gravenberch. "Doufám, že to není tak vážné, v dalších 10 dnech nás čekají tři zápasy, tak nedokážu odpovědět, zda do nějakého z nich nastoupí. Počkáme na lékaře..." sdělil Klopp.

Mezitím Liverpool řeší i jednu důležitou záležitost na poli sportovního managementu. Podle zdrojů italského webu Tuttosport začala přetahovaná o 18letého záložníka Jobe Bellinghama, který v současné době hraje druhou nejvyšší anglickou soutěž za Sunderland.

Mladší bratr hvězdného Judea, který válí v Realu Madrid, dal v aktuální sezoně během 21 utkání Championship čtyři góly a na jeden nahrál. Právě Liverpool a Manchester United mají být v anglické Premier League hlavními zájemci o jeho služby. Bellinghama mladšího prý sleduje také Real Madrid a Juventus.