Blamáž s Japonskem a konec. Flick byl odvolán z pozice trenéra německé reprezentace

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Blamáž s Japonskem a konec. Flick byl odvolán z pozice trenéra německé reprezentace
Hansi Flick vydržel u německé reprezentace dva a čtvrt roku.
Hansi Flick vydržel u německé reprezentace dva a čtvrt roku.Profimedia
U reprezentace Německa skončil trenér Hansi Flick (58), vedení svazu ho odvolalo den po debaklu 1:4 s Japonskem v přípravě. Národního týmu se ujal v září 2021, kdy nahradil Joachima Löwa. Neúspěch na loňském MS v Kataru, kde Němci skončili už ve skupině, ještě ustál. Aktuální sérii neúspěšných výkonů a výsledků už nikoliv. Nástupce by měl být oznámen v nejbližší době.

Němečtí fotbalisté totiž v roce 2023 pod vedením bývalého trenéra Bayernu Mnichov nebo Hoffenheimu vyhráli jediný ze šesti zápasů. Poslední tři utkání prohráli se skóre 1:7. Spolu s Flickem skončili i asistenti Marcus Sorg a Danny Röhl.

"Ve vedení jsme se shodli, že národní tým po posledních neuspokojivých výsledcích potřebuje nový impulz," řekl předseda německého svazu Bernd Neuendorf. "Pro mě osobně to bylo dosud nejtěžší rozhodnutí ve funkci," dodal.

Z posledních šest zápasů vyhráli Němci jediný.
Z posledních šest zápasů vyhráli Němci jediný.Livesport

"Ale před blížícím se domácím mistrovstvím Evropy potřebujeme tým nabít optimismem a sebevědomím," připomněl Neuendorf, že Německo bude příští rok na přelomu června a července hostit evropský šampionát.

Flickova nástupce chce svaz jmenovat co nejrychleji. V přípravném utkání s úřadujícími vicemistry světa z Francie v úterý v Dortmundu povede reprezentaci trojice Rudi Völler, Hannes Wolf a Sandro Wagner.

S Bayernem Flick jako trenér získal dva tituly a v roce 2020 vyhrál Ligu mistrů. Před tím mimo jiné v letech 2006 až 2014 působil jako Löwův asistent u německé reprezentace a byl u titulu mistrů světa v roce 2014 a stříbra z Eura 2008.