Česko – Polsko. Krejčí dal nejrychlejší gól reprezentace od rozdělení federace

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Česko – Polsko. Krejčí dal nejrychlejší gól reprezentace od rozdělení federace
Krejčí proti Polsku skóroval už ve 27. vteřině.
Krejčí proti Polsku skóroval už ve 27. vteřině.@ceskarepre_cz
Ladislav Krejčí (23) zaznamenal nejrychlejší gól české reprezentace v samostatné historii. Sparťanský stoper se v zahajovacím utkání kvalifikace Eura v Edenu proti Polsku prosadil už po 27 sekundách a jako první od rozdělení federace skóroval v národním A-týmu už v úvodní minutě. Svěřenci trenéra Jaroslava Šilhavého zvítězili 3:1.

Česko – Polsko 3:1

Dosud čtyři čeští reprezentanti se v samostatné historii trefili ve druhé minutě. Povedlo se to Vladimíru Šmicerovi v roce 2002 při výhře 5:0 nad Jugoslávií, v dubnu 2003 Tomáši Rosickému při vítězství 4:0 nad Tureckem, v říjnu 2007 Liboru Sionkovi při triumfu 3:0 v Německu a Michalu Kadlecovi z penalty o čtyři roky později v Litvě, kterou národní celek porazil 4:1.

Reprezentaci se také poprvé podařilo dát dvě branky během úvodních tří minut, v čase 2:10 zvýšil na 2:0 Tomáš Čvančara. Dva góly předtím vstřelil český tým nejrychleji v úvodních šesti minutách při výhře 2:1 nad Řeckem na evropském šampionátu 2012 v Polsku. Kromě Krejčího a Čvančary se trefil i třetí sparťan v základní sestavě Jan Kuchta, za hosty v závěru Damian Szymanski už jen snížil na konečných 3:1.

"Byli jsme odhodlaní do zápasu vlítnout. Všichni byli nahecovaní a dali to celého zápasu všechno. Jsem neuvěřitelně šťastný za to, že jsem dal první gól. Super aut od Cufa (Coufala), nevím, jestli to nebylo trochu tečované. Mám tu situaci trochu rozmazanou, jen si pamatuji tu radost," líčil po utkání Krejčí.

"Chtěli jsme do zápasu vstoupit aktivně. Ale že do tří minut dáme dva góly, to jsme asi nečekali," řekl na tiskové konferenci Šilhavý. "Když dostanete dva góly takhle v prvních minutách, je těžké přemýšlet, jak budete hrát dál. Těžko uvěřit, že to šlo takhle rychle. Bylo hrozně těžké vrátit se do hry, první minuty nás velice zaskočily," poznamenal portugalský trenér polského týmu Fernando Santos.