Coufal našel v Anglii zastánce. Nespáchal zločin, nechápu vyřazení z reprezentace, řekl bývalý hráč West Hamu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Coufal našel v Anglii zastánce. Nespáchal zločin, nechápu vyřazení z reprezentace, řekl bývalý hráč West Hamu
Vladimíra Coufala se zastal Frank McAvennie.
Vladimíra Coufala se zastal Frank McAvennie.Profimedia
Omluvil a vyjádřil lítost nad tím, co provedl. Český reprezentant Vladimír Coufal (31), který byl z národního týmu vyloučen kvůli porušení interních pravidel před závěrečným utkání proti Moldavsku v kvalifikaci o postup na Euro, teď našel na Ostrovech nečekaného zastánce. "Nespáchal žádný zločin, nechápu, proč byl z týmu vyhozen," uvedl pro Football Insider bývalý útočník West Hamu Frank McAvennie (64).

Když se v neděli začala éterem šířit informace, že si trio Coufal, Brabec a Kuchta v noci odskočilo do olomouckého párty klubu a místo regenerace a odpočinku tam před klíčovou bitvou kvalifikace o postup na Euro popíjelo, byl z toho pořádný poprask. 

Hvězda West Hamu i její parťáci byli následně posláni ze srazu reprezentace domů a přišli o klíčový zápas s Moldavskem a po výhře 3:0 i o oslavy postupu na šampionát do Německa.

Incidentu si pochopitelně všimli i na Ostrovech, kde je Coufal oporou londýnského West Hamu. Bývalý hráč Hammers Frank McAvennie se teď českého hráče zastal. Trest pro Coufala považuje za nepřiměřený a tvrdí, že na pozici v týmu "Kladivářů" nebude mít incident žádný vliv.

"Pravidla jsou od toho, aby se porušovala," řekl McAvennie pro Football Insider. "Byl venku se dvěma svými spoluhráči na skleničce – to přece není zločin! I v reprezentaci jsou kluci, kteří rádi chodí na pivo. Nechápu, proč ho poslali domů. Nemůžu tomu uvěřit, abych byl upřímný," pokračoval Skot a jednoznačně se postavil na stranu českého hráče.

Tvrdí také, že fanoušci West Hamu budou mít českého hráče dál rádi. "Tohle nebude mít žádný vliv. Viděli jen na sociálních sítích, že šel na pivo," konstatoval McAvennie. "Naopak ho přivítají, neudělal žádný zločin. Je jen škoda, že se to všechno tolik zdůrazňuje. Za mě se vrátí do West Hamu a všechno bude vyřešené," uzavřel.

Livesport Daily s Pavlem Horváthem.
Livesport