Polsko – Česko. Do Polska si určitě jedeme pro tři body, říká Hložek

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Do Polska si určitě jedeme pro tři body, říká Hložek a velebí kanonýra Lewandowského
Adam Hložek věří, že v Polsku reprezentace urve tři body.
Adam Hložek věří, že v Polsku reprezentace urve tři body.Profimedia
Podle ofenzivního univerzála Adama Hložka (21) bude v pátečním utkání kvalifikace mistrovství Evropy v Polsku jedním z klíčů k úspěchu to, aby čeští fotbalisté dokázali uhlídat největší soupeřovu hvězdu Roberta Lewandowského (35). Kanonýra Barcelony stále považuje za jednoho z nejlepších útočníků na světě. Hložek zároveň ve videorozhovoru pro média od FAČR připustil, že se pere s aktuálním menším vytížením v Leverkusenu. Český útočník se nicméně snaží chovat profesionálně, aby dostával šanci aspoň v pohárech.

Lewandowski Polákům v říjnu kvůli zranění scházel, na listopadový program se ale do reprezentace vrátil. Hvězdný kanonýr dal za 144 zápasů za národní tým 81 branek a je suverénně nejlepším střelcem své země.

"Vnímám ho jako jednoho z nejlepších útočníků na světě. Myslím, že to prokazuje každým rokem, kdy vždy střílí 20 a více gólů. Pro nás bude hrozně důležité se na tohohle hráče připravit a zabránit mu v tom, aby ty góly vstřelil," uvedl Hložek před podvečerním odletem národního mužstva do Varšavy.

Do Polska pro tři body

Český tým před závěrečnými zápasy kvalifikační skupiny drží postupové druhé místo za vedoucí Albánií a účast na šampionátu v příštím roce v Německu si může definitivně zajistit už v pátek. Potřebuje ale zvítězit ve Varšavě a zároveň doufat, že Moldavsko doma ve stejný den neporazí Albánce. Bez ohledu na zbylé výsledky by Česko poslala na závěrečný turnaj výhra v posledním duelu skupiny doma s Moldavskem.

"Do Polska si určitě jedeme pro tři body. Víme, jak jsou karty rozehrané. Teď nás čekají dvě důležitá utkání, kterými to můžeme zakončit a udělat poslední krok na Euro," prohlásil Hložek.

Aktuální tabulka skupiny E. (15.11.)
Aktuální tabulka skupiny E. (15.11.)Livesport

V prvním vzájemném duelu ve skupině Češi v březnu na úvod skupiny doma porazili Polsko 3:1 poté, co už ve třetí minutě vedli 2:0. "Určitě se z toho zápasu dá něco vzít. Víme, že je to skvělý tým, výborní hráči ze skvělých klubů. Taky víme, že změnili trenéra. Taktika z jejich strany možná bude jiná, možná se na nás budou připravovat jinak. To je na našem realizačním týmu, aby nás na to připravili. A pak je to na nás, na hráčích, abychom podali nejlepší výkon," uvedl Hložek.

Minutáž není ideální

V úvodu sezony se pere s nižším vytížením v klubu. V dosavadních 11 kolech německé ligy nenastoupil za Leverkusen, neporaženého lídra tabulky, ani jednou v základní sestavě. Šanci od začátku dostal pouze v domácím poháru a Evropské lize.

"Jsme 17 (soutěžních) zápasů neporaženi, daří se nám. Vím, že minutáž pro mě není ideální. Je to pro mě v tomhle těžké. Bohužel nemohu nic říct, protože se vyhrává a výsledky přicházejí," uvedl Hložek. "Samozřejmě se snažím chovat profesionálně a pracovat na tréninku, abych dostával minutáž aspoň třeba v těch pohárech," dodal bývalý hráč pražské Sparty.

Letos toho Hložek v lize moc nenahrál.
Letos toho Hložek v lize moc nenahrál.Livesport

Přehled zápasu Polsko – Česko (20:45, 17. listopadu)