Kroos se vrátil do reprezentace ve velkém stylu. Byl neuvěřitelný, chválil ho Nagelsmann

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Kroos se vrátil do reprezentace ve velkém stylu. Byl neuvěřitelný, chválil ho Nagelsmann
Toni Kroos prožil fantastický návrat do reprezentace.
Toni Kroos prožil fantastický návrat do reprezentace.Profimedia
Německá reprezentace během uplynulých let vstřebávala jeden neúspěch za druhým, od včerejšího večera ale mají její fanoušci znovu důvod k optimismu. Svěřenci Juliana Nagelsmanna (36) vyhráli ve Francii a klíčovou roli sehrál Toni Kroos (34).

Záložník Realu Madrid se po posledním evropském šampionátu rozloučil s národním týmem a od té doby se koncentroval výhradně na výkony v dresu španělského klubu, nedávno ohlásil návrat a ihned dostal pozvánku na březnové přátelské duely.

Návrat se mu povedl skvěle – Německo vyhrálo v Lyonu nad Francií 2:0 a středopolař už po sedmi vteřinách nahrál na úvodní trefu Floriana Wirtze.

"Můžeme být velmi spokojeni. Udělali jsme velký a důležitý krok směrem vpřed. Tohle byla šance nabrat sebevědomí, díky němuž můžeme jet na mistrovství Evropy s dobrým pocitem," pochvaloval si navrátilec do reprezentace.

Kroos včera nastoupil ke svému 107. utkání za německou reprezentaci a nerozmnožil bilanci sedmnácti nastřílených branek, i tak podal vynikající výkon a podtrhují to i čísla. Vedle asistence na úvodní trefu dominoval ve hře s míčem, u kopaček ho měl 146x a v 95% případů ho přesně adresoval svým spoluhráčům, vedle toho vypracoval dvě šance a vybojoval devět balónů.

"Toni je zpět a je to skvělý pocit, kreativních fotbalistů jeho kvalit po světě příliš nepobíhá. Očekávám od něho hodně a myslím si, že si na hřišti dovedeme vyhovět, můžeme hrát vedle sebe," nepochybuje záložník Barcelony Ilkay Gündoğan.

Německo za několik měsíců hostí evropský šampionát a především mezi jeho fanoušky poslední dobou panovala skepse. Němci selhali na mistrovství světa v Kataru a ideální z jejich pohledu nebyla ani Liga národů. Nedařilo se jim ani v přátelských zápasech, během minulého roku prohráli s Belgií, Polskem, Kolumbií, Japonskem, Tureckem a Rakouskem.

"Toni Kroos byl neuvěřitelný. Byl to on, kdo udával tempu celému zápasu, pracoval neskutečně tvrdě. Spoluhráčům dodal spoustu sebevědomí," radoval se trenér Julian Nagelsmann.

Francie – Německo 0:2