Lewandowski režíroval výhru Polska nad Faerskými ostrovy, Maďarsko vyhrálo v Srbsku

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Lewandowski režíroval výhru Polska nad Faerskými ostrovy, Maďarsko vyhrálo v Srbsku
Lewandowski vstřelil obě branky Polska.
Lewandowski vstřelil obě branky Polska.AFP
Fotbalisté Polska v kvalifikaci mistrovství Evropy doma udolali Faerské ostrovy 2:0 díky dvěma gólům kapitána Roberta Lewandowského (35). Svěřenci portugalského trenéra Fernanda Santose ve skupině E po čtyřech kolech z třetího místa ztrácejí dva body na vedoucí Česko a jeden bod na druhou Albánii. Jejich souboj v Praze skončil remízou 1:1.

Polsko – Faerské ostrovy 2:0

Poláci měli ve Varšavě nad outsiderem převahu, ale dlouho se trápili v koncovce a od fanoušků si vyslechli i pískot. Několik šancí zlikvidoval Lamhauge, brankáři Faerských ostrovů v úvodu druhého poločasu pomohlo břevno po Lewandowského hlavičce.

Domácí rozhodli zápas až v závěrečné dvacetiminutovce. Faerö zahrál v šestnáctce rukou a penaltu v 73. minutě proměnil Lewandowski. Kanonýr Barcelony za deset minut přidal pojistku lobem o břevno a svou bilanci v národním týmu vylepšil na 81 gólů ve 143 utkáních.

Francie – Irsko 2:0

Francie v Paříži porazila Irsko 2:0 a ve skupině B i popáté zvítězila bez inkasované branky. V 19. minutě otevřel skóre Tchouaméni po Mbappého přihrávce, krátce po změně stran zvýšil střídající Marcus Thuram premiérovým reprezentačním zásahem. Vicemistři světa nepodlehli Irům v devátém duelu po sobě.

Nizozemsko – Řecko 3:0

Nizozemsko doma zvítězilo nad Řeckem 3:0, v "béčku" dnešního soupeře bodově dotáhlo a poskočilo na druhé místo za Francii. Domácí rozhodli zápas v Eindhovenu už v úvodním dějství, kdy se trefili De Roon, Gakpo a Weghorst.

Srbsko – Maďarsko 1:2

Maďarsko, které v nedělní přípravě bude hostit českou reprezentaci, v souboji o první místo ve skupině G vyhrálo v Srbsku 2:1. V Bělehradě si v 10. minutě dal vlastní branku Attila Szalai, ale hosté ještě do přestávky skóre otočili po trefách Barnabase Vargy a Orbána. Maďaři v kvalifikaci udrželi neporazitelnost a na Srby si vytvořili tříbodový náskok.

Kompletní výsledky kvalifikace na Euro 2024