Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Na Nizozemce bez největší hvězdy. Polsko bude minimálně v úvodu ME postrádat Lewandowského

Robert Lewandowski přijde nejméně o první zápas Eura.
Robert Lewandowski přijde nejméně o první zápas Eura.AFP
Polsko se na nadcházející evropský šampionát naladilo výhrou nad Tureckem (2:1), zaznamenalo ale hned několik ztrát. Zdravotní problémy mají tři reprezentanti a citelnou absenci představuje Robert Lewandowski (35).

Kanonýr Barcelony si v pondělí poranil stehenní sval a podrobné vyšetření odhalilo drobnou trhlinu. Pro zkušeného útočníka to znamená, že přijde minimálně o první utkání proti Nizozemsku, které je na programu v neděli.

"Robert Lewandowski má ve svalu trhlinu a jeho start v prvním zápase je vyloučen. Děláme všechno pro to, aby mohl nastoupit ke druhému duelu proti Rakousku," sdělil lékař polského národního týmu Jacek Jaroszewski.

Lewandowski není jediným polským reprezentantem, který si z generálky odnesl zdravotní problémy. Ještě před ním střídal útočník Verony Karol Šwiderski, o poločasové pauze zůstal v kabině jeho klubový spoluhráč, obránce Pawel Dawidowicz. Z nominace přitom už minulý týden vypadl útočník Arkadiusz Milik.

"Pawel Dawidowicz si natáhl sval, Karol Šwiderski si poranil kotník, vyšetření neodhalila závažná zranění. Oba by se ještě tento týden měli zapojit do tréninku," prozradil Jaroszewski.

Program Eura: Kdy hrají Češi?