O budoucnosti reprezentace se rozhodne v úterý. Otázku Šilhavého projedná i Šmicer

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

O budoucnosti reprezentace se rozhodne v úterý. Otázku Šilhavého projedná i Šmicer

Dá Jaroslav Šilhavý české reprezentaci sbohem?
Dá Jaroslav Šilhavý české reprezentaci sbohem?Profimedia
Výkonný výbor Fotbalové asociace ČR bude jednat o reprezentačním trenérovi Jaroslavu Šilhavém (61) na mimořádném zasedání v úterý 17. října. FAČR o tom informovala v tiskové zprávě.

Výkonný výbor v čele s předsedou FAČR Petrem Fouskem svolal mimořádnou schůzi už v pátek po porážce 0:3 v Albánii, po které si český výběr zkomplikoval postup na Euro v příštím roce. V pondělí asociace upřesnila termín.

"Výkonný výbor se nemohl sejít hned v Albánii, protože výjezdu na utkání se účastnila pouze polovina jeho členů. Zásadní otázky tohoto typu projednává výkonný výbor vždy pouze prezenčně, a proto bylo úterý 17. října nejdřívějším možným termínem jednání," stojí v tiskové zprávě.

Šmicer: Kdyby to bylo takhle dál, mohli bychom o účast přijít

Na jednání jsou vedle Šilhavého přizváni rovněž technický ředitel FAČR Erich Brabec a předseda Sportovní rady FAČR Vladimír Šmicer. "Vedení FAČR bylo ve shodě s technickým ředitelem Brabcem a předsedou Sportovní rady Šmicerem, že velmi krátký interval mezi čtvrtečním venkovním utkáním v Albánii a nedělním domácím zápasem proti Faerským ostrovům vylučuje zásahy do přípravy mužstva a naopak vyžaduje maximální koncentraci na nadcházející duel," uvedla FAČR.

Výkonný výbor v průběhu kvalifikace opakovaně vyjádřil Šilhavému důvěru. Trenér se dostal pod tlak po zářijové domácí remíze s Albánií a následně čtvrteční porážce na hřišti téhož soupeře. V neděli Češi zdolali v Plzni 1:0 outsidera skupiny E Faerské ostrovy a i díky překvapivému zaváhání Polska s Moldavskem (1:1) mají blízko k jedné ze dvou postupových příček.

Poslední zápasy národního týmu pod vedením Jaroslava Šilhavého.
Poslední zápasy národního týmu pod vedením Jaroslava Šilhavého.Livesport

Český kouč nechtěl na tiskové konferenci po nedělní výhře svou pozici příliš řešit. "Situace není příjemná, ale nechtěl bych vůbec polemizovat a hazardovat s pozicí, kterou teď zastávám. Je to nejvíc, co v českém fotbale jde," uvedl Šilhavý. "V momentě, kdy výkonný výbor rozhodne, že odcházím, tak prostě odejdu. Jestli výkonný výbor usoudí, že už prostě mužstvu nemám co dát, a rozhodne, že už nebudu pokračovat, jsem na to připraven," doplnil.

Česká reprezentace má na druhém místě skupiny E o dva body méně než vedoucí Albánie a o bod více než třetí Polsko, oproti kterému má zápas k dobru. Národní tým zakončí kvalifikaci v listopadu zápasy v Polsku a doma se čtvrtým Moldavskem.

Pořadí v kvalifikačních skupinách