Předběžná nominace na Euro i přes trest za sázení. Fagioli nechybí ve výběru trenéra Spalettiho

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Předběžná nominace na Euro i přes trest za sázení. Fagioli nechybí ve výběru trenéra Spalettiho

Nicoló Fagioli je v nominaci italských šampionů pro Euro.
Nicoló Fagioli je v nominaci italských šampionů pro Euro.Profimedia
Záložník Juventusu Nicoló Fagioli (23) po odpykání sedmiměsíčního trestu za sázení na fotbalové zápasy nechybí v předběžné nominaci italských šampionů na mistrovství Evropy. Kouč Luciano Spalletti (65) dnes zveřejnil seznam 30 hráčů, který do oznámení konečné nominace 7. června musí zúžit o čtyři jména.

Fagioli byl suspendován v říjnu. Vrátil se v pondělí při ligové remíze proti Boloni (3:3). O tři dny později se dočkal nominace na Euro, které začne 14. června a na němž budou Italové obhajovat zlato z roku 2021. Než si odpykal trest, odehrál Fagioli za Juventus šest ligových zápasů.

V nominaci naopak překvapivě chybějí záložníci Nicolo Zaniolo a Manuel Locatelli, stejně jako útočníci Domenico Berardi a Cirro Immobile. Tento čtyřiatřicetiletý hráč byl léta první volbou na hrotu, ale nikdy nepředvedl v národním týmu tak dobré výkony jako v Laziu. Po středečním triumfu Atalanty Bergamo ve finále Evropské ligy povolal Spalletti do útoku také Gianlucu Scamaccu.

Poprvé je v nominaci obránce Riccardo Calafiori, který ve vydařené sezoně pomohl Boloni poprvé do Ligy mistrů. Málo zkušeností mají i obránce Turína Raoul Bellanova a záložník Hellasu Verona Michael Folorunsho, kteří byli poprvé pozváni až v březnu.

Obhájci titulu sehrají v červnu dvě domácí přípravná utkání proti Turecku a Bosně a Hercegovině a poté odcestují do Německa, kde 15. června v Dortmundu zahájí svou skupinu B proti Albánii. Dalšími jejich soupeři budou Chorvatsko a trojnásobný mistr Španělsko.

Kompletní zpravodajství k Euru