Rekordman. Ronaldo má další reprezentační prvenství, překonal Kuvajťana Mutavu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Rekordman. Ronaldo má další reprezentační prvenství, překonal Kuvajťana Mutavu

Cristiano Ronaldo překonal rekord.
Cristiano Ronaldo překonal rekord.Profimedia
Portugalský fotbalista Cristiano Ronaldo (38) nastoupil v kvalifikačním duelu o postup na mistrovství Evropy proti Lichtenštejnsku ke 197. zápasu za reprezentaci a je novým rekordmanem. Legendární kanonýr se odpoutal od Kuvajťana Bádira Mutavy.

Ronaldo, který v zimě přestoupil do saúdskoarabského Al-Nassru, nasbíral rekordní počet startů v průběhu téměř 20 let. V národním týmu debutoval v srpnu 2003 proti Kazachstánu. Dnes navíc vstřelil dva góly a upevnil si pozici nejlepšího střelce reprezentačních zápasů, za Portugalsko nasázel už 120 branek.

Ronaldo, který v zimě přestoupil do saúdskoarabského Al-Nassru, nasbíral rekordní počet startů v průběhu téměř 20 let. V národním týmu debutoval v srpnu 2003 proti Kazachstánu. Se 118 góly je rovněž nejlepším střelcem mezinárodních zápasů.

Kuvajt hraje v pátek přípravný duel s Filipínami, Mutavá se ale od nástupu portugalského kouče Ruie Benta ještě v nominaci neobjevil. Osmatřicetiletý útočník hrál naposledy za reprezentaci loni v červnu. V počtu startů je z aktivních hráčů na třetím místě se 179 zápasy Mexičan Andrés Guardado.

Utkání Portugalsko – Lichtenštejnsko 4:0