Kane předstihl Rooneyho. Proti Itálii proměnil penaltu a zapsal se do anglické historie

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Kane předstihl Rooneyho. Proti Itálii proměnil penaltu a zapsal se do anglické historie

Kane má nyní na kontě 54 gólů za Anglii
Kane má nyní na kontě 54 gólů za AngliiProfimedia
Harry Kane (29) se stal nejlepším anglickým střelcem všech dob, když ve čtvrtek v kvalifikačním utkání na Euro 2024 s Itálií přidal svůj 54. reprezentační gól z penaltového puntíku.

Útočník Tottenhamu Hotspur poslal krátce před poločasem Anglii do vedení 2:0, čímž překonal Wayna Rooneyho, se kterým se dosud o rekord dělil.

Kaneovy góly padly v pouhých 81 vystoupeních, zatímco Rooney potřeboval na 53 tref 120 zápasů.

"Znamená to pro mě všechno," řekl Kane a vzápětí dodal: "Jsem tak nadšený, že jsem mohl znovu obléknout anglický dres.

Pro anglického kapitána, který měl šanci překonat rekord ve čtvrtfinále mistrovství světa proti Francii, ale při porážce 2:1 v Kataru promarnil penaltu, to byl výjimečný okamžik. "Byla to zase penalta. Jakmile to padlo do sítě, bylo v tom tolik emocí. Obrovské díky patří spoluhráčům, personálu a fanouškům," těšilo Kanea.

"Gratuluji Harrymu Kaneovi k tomu, že se stal nejlepším střelcem Anglie všech dob. Věděl jsem, že to nebude trvat dlouho, ale tohle bylo rychlé. Skvělý člověk, neuvěřitelný střelec a anglická legenda. Gratuluji Harry!" uvedl Rooney na Twitteru.

Je to druhý střelecký rekord, který Kane v této sezoně překonal, když minulý měsíc pokořil Jimmyho Greavese, který za Tottenham nastřílel 266 gólů. Nyní jich má na kontě za londýnský klub už 271.

Na sociálních sítích se po jeho úspěchu na Kanea snesly poklony. "Velká gratulace Harrymu Kaneovi k tomu, že se stal nejlepším střelcem Anglie v historii. Nádherný úspěch," napsal na Twitteru Gary Lineker.

Své napsal také bývalý fantastický střelec Albionu Alan Shearer. "Gratuluji Harrymu Kaneovi, nejlepšímu střelci Anglie všech dob."