I když nehraju, snažím se pomáhat. Jsme rodina, musíme držet spolu, řekl dvougólový Mosquera

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

I když nehraju, snažím se pomáhat. Jsme rodina, musíme držet spolu, řekl dvougólový Mosquera

Jhon Mosquera myslel v zápase s Astanou na hattrick.
Jhon Mosquera myslel v zápase s Astanou na hattrick.Profimedia
Plzeňský fotbalista Jhon Mosquera v roli střídajícího hráče pomohl Viktorii dvěma góly k domácímu vítězství 3:0 nad Astanou v závěrečném šestém kole skupiny Evropské konferenční ligy. Přestože se kolumbijskému křídelníkovi nepovedlo vstřelit hattrick, schoval si míč z utkání na památku.

Západočeši ve skupině C zvítězili ve všech šesti zápasech a v Konferenční lize vyrovnali rekord londýnského West Hamu z minulé sezony. "Jsem velmi šťastný za góly i za tým. Hráli jsme opravdu dobře. Máme rekord, který musíme stavět hodně vysoko," řekl Mosquera novinářům.

Do hry naskočil z lavičky po bezbrankovém prvním poločase. V 68. minutě křížnou střelou zvýšil na 2:0 a v 82. minutě tečovanou ranou z dálky uzavřel skóre. "Když mám míč, snažím se střílet. Chci hrát a pomáhat týmu. Pokaždé jsem připraven, čekám na svou šanci," uvedl Mosquera.

Viktoria Plzeň – FC Astana 3:0

"Samozřejmě jsem chtěl dát hattrick, myslel jsem na něj. Ale i když se mi to nepovedlo, vzal si míč na památku. Nejdůležitější jsou tři body, chtěli jsme vyhrát," doplnil bývalý hráč Bohemians 1905 nebo Liberce.

V aktuálním ročníku je v Plzni spíše náhradníkem a v lize tolik šancí nedostává, přesto si připsal pět soutěžních branek a čtyři asistence. "Každý zná moje kvality a statistiky. I když nehraju, snažím se pomáhat týmu. Třeba v kabině a na tréninku. Musíme držet spolu, jsme rodina. Pořád se směju, to je moje druhá práce," prohlásil Mosquera.

Poslední sezony Jhona Mosquery.
Poslední sezony Jhona Mosquery.Livesport

Užil si i brankové oslavy. "Byl to typický tanec. Udělal jsem to, protože jsem šťastný a bláznivý kluk. I při tréninku, v šatně nebo u masérů. Prostě všude," dodal s úsměvem třiatřicetiletý rodák z Villagorgony, jenž ve Viktorii působí od léta 2021.