Plzeň jako druhá v historii prošla skupinou EKL bez ztráty bodu. Astanu srazila ve druhé půli

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Plzeň jako druhá v historii prošla skupinou EKL bez ztráty bodu. Astanu srazila ve druhé půli

Aktualizováno
Plzeň má ve skupině C stoprocentní bilanci.
Plzeň má ve skupině C stoprocentní bilanci.Profimedia
Hráči Viktorie Plzeň zvítězili i v šestém kole Konferenční ligy, když před vlastními fanoušky přehráli Astanu 3:0, díky čemuž prošli skupinou C bez ztráty jediného bodu. Jednalo se navíc o počin, který se v mladé historii této soutěže zatím podařil pouze anglickému West Hamu. Západočeši dlouho marně dobývali kazašský obranný blok, odměna však přišla v 58. minutě z kopaček Adama Vlkanovy (29). Na něj navázal dvěma dalšími góly Jhon Mosquera (33), a zpečetil tak pro Kazachy nepostupové místo v tabulce.

Plzeň – Astana 3:0

Přestože viktoriáni nastoupili vzhledem k jistotě postupu s několika netradičními jmény, tahali od začátku za delší stranu provazu. Jednoznačnou gólovou příležitost měl ve 26. minutě Pavel Šulc. Centr, který našel jeho hlavu přímo před chorvatským gólmanem Astany Josipem Čondričem, však poslal vedle pravé tyče. Neméně perspektivní šanci měl okamžitě poté Vlkanova, samostatný průnik vápnem ale ani nadvakrát nedokázal proměnit.

Po půlhodině hry Šulc nedobře načasoval skluz a jeho třetí žlutá karta v základní skupině znamenala, že na osmifinále se talentovaný záložník chystat nemusí. Těsně před změnou stran se podařilo uniknout svému obránci Matěji Vydrovi, Čondrič však opět zareagoval na jedničku a vykopl balon mimo.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

V 58. minutě se Doosan Arena otřásala v základech, na hraně velkého vápna se k odraženému balonu dostal Vlkanova a levačkou propasal kulatý nesmysl za záda Čondriče k pravé tyči. O pět minut později se mohl plzeňským hrdinou stát Jan Paluska. 18letý bek, hrající teprve pátý zápas za A-tým, se po rohovém kopu dokázal dostal k odraženému míči a nasměrovat ho alespoň na břevno.

Druhý gól a klid do plzeňských řad přinesl deset minut po první změně skóre suverénní ranou uvnitř pokutového území Mosquera, absolutorium zasluhuje také Jan Kliment, který po pouhých třech minutách na trávníku parádním dalekonosným pasem k trefě výrazně dopomohl. Právě Mosquera určil také konečné skóre bitvy ve městě piva, osm minut před koncem jeho rána z velké vzdálenosti i díky teči jednoho z beků přelobovala prvních 45 minut nepřekonatelně chytajícího Čondriče.

Kompletní výsledky EKL