Jedlička dotlačil Plzeň k historickému postupu. V rozstřelu zlikvidoval dvě penalty

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Jedlička dotlačil Plzeň k historickému postupu. V rozstřelu zlikvidoval dvě penalty

Aktualizováno
Plzeň poprvé v historii postoupila do čtvrtfinále evropského poháru.
Plzeň poprvé v historii postoupila do čtvrtfinále evropského poháru.Profimedia / Livesport
Plzeň uspěla v osmifinálové odvetě Evropské konferenční ligy, když ve Štruncových sadech porazila Servette po zopakování bezbrankového výsledku z prvního utkání na penalty a poprvé v historii postoupila do čtvrtfinále evropského poháru. Západočechy několika skvělými zákroky podržel brankář Martin Jedlička. Nejlepší hráč zápasu čaroval i v závěrečném rozstřelu, v němž zlikvidoval dvě penalty a poslal Viktoriány mezi nejlepší osmičku.

Plzeň – Servette 1:0pen

Ačkoliv více aktivity směrem vpřed vyvíjel v úvodních minutách hostující celek, slavili jako první domácí. Po volném přímém kopu Lukáše Kalvacha hlavičkoval přesně Robin Hranáč, čárový sudí nicméně odhalil jeho těsné postavení mimo hru.

Následně pokračovali v zajímavých výpadech především svěřenci Reného Weilera, zvláště nepříjemným byl pro domácí beky 33letý Bosňan se zkušenostmi z LaLigy Miroslav Stevanovič. Ve 34. minutě došla nebezpečná situace až k poslední instanci, výtečný Jedlička musel skvělým zákrokem odmítnout jedovatý pokus Timothého Cognata.

Statistiky zápasu
Statistiky zápasuOpta by StatsPerform

Druhý poločas začal o poznání divočeji, po sérii neúspěšných náběhů na obou stranách se na hraně plzeňského vápna zjevil nebráněný Stevanovič, Jedlička však brilantním skokem jeho ránu zneutralizoval. Devět minut po změně stran mohl skóre zápasu ze střední vzdálenosti otevřít Ibrahim Traoré, odražený míč, který doputoval přímo na jeho kopačku, ovšem poslal výrazně vedle. V samotném závěru základní hrací doby hlavičkoval ze středu vápna Alexis Antunes, Jedlička ale perfektně vytrčenými prsty vyrazil balon a zařídil prodloužení.

V něm se plzeňský klub konečně jevil lepším týmem, již po sedmi odehraných minutách se do lákavé pozice dostal Matěj Vydra, jeho projektil však branku soupeře velmi výrazně přeletěl. Vyrovnané skóre nerozčísl ani ve 111. minutě k brance soupeře letící Jhon Mosquera, svým skluzem totiž balon nezasáhl.

Rozhodnout tak musely až pokutové kopy. V nich si Jedlička připsal dva úspěšné zákroky a poté, co Keigo Cunemoto neskóroval už do třetice, mohli viktoriáni zahájit postupové oslavy.

Známkování hráčů
Známkování hráčůOpta by StatsPerform

Výsledky Evropské konferenční ligy