Návrat králů. Fanoušci West Hamu připravili vítězům EKL triumfální přivítání

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Návrat králů. Fanoušci West Hamu připravili vítězům EKL triumfální přivítání
Tisíce příznivců West Hamu oslavily v Londýně své hrdiny.
Tisíce příznivců West Hamu oslavily v Londýně své hrdiny.
AFP
Fanoušci West Hamu přichystali vítězům Evropské konferenční ligy po návratu z Prahy bouřlivé přivítání. Hráče v ulicích východního Londýna s první velkou trofejí, kterou klub získal po desetiletích, provázely davy. Triumfální jízda mužstva v otevřených autobusech s nápisem Vítězové vyvrcholila po desáté večer před radnicí ve Stratfordu.

Svěřenci Davida Moyese včetně českých reprezentantů Tomáše Součka a Vladimíra Coufala absolvovali oslavnou jízdu po návratu z pražského finále druhého ročníku Evropské konferenční ligy, v němž na stadionu Slavie v Edenu porazili Fiorentinu 2:1.

Autobusy s fotbalisty vyjely od sochy The Champions připomínající hráče West Hamu, kteří pomohli Anglii v roce 1966 k zisku titulu mistrů světa. Ulicemi zaplněnými jásajícími fanoušky se prodíraly jen pomalu, na vítězný tým vezoucí stříbrnou trofej čekaly tisíce lidí.

Triumfální jízda hráčů West Hamu po návratu z Prahy.
@WestHam

Bouřlivé oslavy pak vypukly u radnice, kde hráči s fanoušky zpívali a tančili. "Chtěli jsme vyhrát pro fanoušky, přivézt jim trofej a to se nám povedlo. A podívejte, jak moc to pro nás i pro fanoušky znamená," řekl z balkonu radnice Jarrod Bowen.

Právě on se v 90. minutě pražského zápasu stal střelcem "zlatého" gólu. "Ten čas, vítězný gól z poslední minuty evropského finále, to nevymyslíte. Ještě pořád jsem to nestrávil," dodal.

Trofej pak fanouškům ukázali společně kapitán Declan Rice s trenérem Moyesem a sklidili obrovské ovace. Do vzduchu vylétly modré konfety a spustily bílé a modré dýmovnice.

"Neuvěřitelné. Měli jsme úžasnou podporu v Praze a tady ve východním Londýně je to senzační," děkoval fanoušků Moyes. "Teď si užijeme, co jsme dokázali, čtrnáct výher a jednu remízu v Evropské konferenční lize. Loni jsme došli do semifinále, ale letos jsme vyhráli," dodal s odkazem na tažení West Hamu v Evropské lize v sezoně 2021/22.

Více o finále Evropské konferenční ligy