Olympiakos vkročil do čtvrtfinále EKL vítězně, blíž postupu jsou i Bruggy a Aston Villa

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Olympiakos vkročil do čtvrtfinále EKL vítězně, blíž postupu jsou i Bruggy a Aston Villa
Aktualizováno
Olympiakos doma nad Fenerbahce zvítězil 3:2.
Olympiakos doma nad Fenerbahce zvítězil 3:2.AFP
Bruggy v úvodním utkání čtvrtfinále Evropské konferenční ligy porazily doma 1:0 PAOK Soluň. Vítěz dvojzápasu se v semifinále může utkat s Plzní, která doma remizovala 0:0 s Fiorentinou. Hostujícím celkům se nedařilo ani ve zbývajících duelech, Fenerbahce podlehlo 2:3 Olympiakosu a Lille 1:2 Aston Ville. Odvety jsou na programu za týden.

Olympiakos – Fenerbahce 3:2

Olympiakosu zařídil dvoubrankové poločasové vedení Kostas Fortounis, jenž první gól sám dal přízemní střelou zpoza vápna a druhý připravil Stevanovi Jovetičovi chytrou kolmicí za obranu. V 57. minutě ještě zvýšil Chiquinho, jenže řecký celek pohodlný náskok do odvety neudržel.

V 68. minutě proměnil penaltu Dušan Tadič a o dalších šest minut později upravil na 2:3 Irfan Kahveci. Olympiakos proti Fenerbahce navázal na dvě vítězství ze skupinové fáze Evropské ligy v předminulé sezoně.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Club Bruggy – PAOK 1:0

Bruggám zajistil triumf už v šesté minutě záložník Hugo Vetlesen. Belgický tým mohl svou pozici před duelem v Soluni ještě vylepšit, útočník Igor Thiago ale v závěru neproměnil penaltu. Bruggy přesto potvrdily dobrou domácí formu, před svými fanoušky vyhrály šestý z posledních sedmi soutěžních utkání.

Aston Villa – Lille 2:1

Aston Villa splnila doma roli favorita proti Lille. Ve 13. minutě se prosadil ze vzduchu po rohovém kopu kanonýr Ollie Watkins a po změně stran přidal další zásah technickým obstřelem kapitán John McGinn. Lille prohrálo po sedmi soutěžních utkáních, naději do odvety mu ale dal v 84. minutě hlavou Bafodé Diakité.

Výsledky EKL