Plzeň se na výhru s Ballkani nadřela. Hrdinou Západočechů se stal Kalvach

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Plzeň se na výhru s Ballkani nadřela. Hrdinou Západočechů se stal Kalvach
Aktualizováno
Plzeň se v utkání radovala z jediného gólu.
Plzeň se v utkání radovala z jediného gólu.Profimedia
Plzeň porazila v úvodním utkání skupiny C Evropské konferenční ligy FC Ballkani 1:0. Kosovský celek Viktorii dlouho trápil, domácí se ovšem zásluhou trefy Lukáše Kalvacha (28) ze 73. minuty nakonec dočkali vítězství. Svěřenci trenéra Miroslava Koubka tak nezopakovali remízový průšvih z kvalifikační fáze proti Dritě a dalšího soupeře z nejmladšího státu Balkánu porazili.

Plzeň – Ballkani 1:0

Viktoriáni se snažili vstoupit do utkání aktivně, nicméně hostující hráči vytvořili před svou bránou blok, přes který se Západočeši nedokázali probojovat. Při kombinacích před vápnem přišlo pár chyb, ale díky skvělému napadání byly kosovské protiútoky vždy včas zastaveny. První střela utkání přišla až ve 29. minutě. Robin Hranáč vypálil z dálky a Enea Kolici jen se štěstím vyrazil balon na roh. K další šanci nedošlo, a tak diváci mohli jen doufat, že druhá půle přinese zajímavější podívanou.

Vzrušení přišlo hned po poločasové přestávce, kdy Rafiu Durosinmi upadl ve vápně a domácí se dožadovali pokutového kopu. Rozhodčí po konzultaci s videem penaltu neodpískal, protože situaci předcházel ofsajd. Viktoriáni s přibývajícím časem pokračovali ve svých snahách dobýt kosovskou bránu. Začali i střílet zpoza vápna, nicméně všechny pokusy skončily na obranném bloku.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

V 73. minutě však přišlo pro domácí osvobození. Kalvach napřáhl z dálky a rána tečovaná jedním z obránců zapadla s pomocí břevna až za záda bezmocného brankáře. Jedinečnou šanci srovnat měl Nazmi Gripshi, ale jen těsně přestřelil.

Plzeň tedy kosovského protivníka zdolala a do skupiny vstoupila vítězně. V dalším duelu se stejně jako v závěrečném předkole podívá do Kazachstánu, kde 5. října vyzve Astanu. Ballkani ve stejný den čeká duel proti Dinamu Záhřeb.

Další výsledky EKL