K Viktorii máme velký respekt, Plzeň je favorit, varuje trenér Ballkani

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
K Viktorii máme velký respekt, Plzeň je favorit, varuje trenér Ballkani
Nový ročník EKL zahájí Ballkani v Plzni.
Nový ročník EKL zahájí Ballkani v Plzni.Profimedia
Trenér Ilir Daja (56) s fotbalisty Ballkani v loňské skupině Evropské konferenční ligy dvakrát prohrál s pražskou Slavií, ve čtvrtek jeho svěřenci zahájí nový ročník třetí nejvyšší evropské klubové soutěže v Plzni. Albánský kouč na tiskové konferenci označil Viktorii za velkého favorita a řadí ji na úroveň Slavie. Přesto by chtěl s kosovským týmem tentokrát z Česka odvést body.

Ballkani loni při debutu v hlavní fázi Konferenční ligy prohrál v Edenu se Slavií 2:3 a v Prištině podlehl pražskému favoritovi 0:1. "Se Slavií jsme sehráli dobré zápasy. Plzeň je na stejné úrovni jako Slavia. Chceme ukázat, že jsme lepší než loni, přestože nám v létě odešlo několik hráčů," uvedl Daja.

Plzeňský celek označil za spolufavorita skupiny C, kde jsou ještě Dinamo Záhřeb a Astana. "Viktoria a Dinamo budou největšími favority skupiny. Jsou lepší než my a mají zkušenosti z pohárů, hráli několikrát i Ligu mistrů. My jsme podruhé ve skupině Konferenční ligy, takže jsme pořád nováčky a nejsme tak silní jako oni," prohlásil Daja.

Přehled utkání Plzeň – Ballkani (21.9. – 21:00)

"Ale samozřejmě předem nic nevzdáme, dáme všechny síly do toho, abychom ukázali, jak jsme dobří. Věřím, že to ve čtvrtek bude jiný zápas než se Slavií, budeme mít i štěstí a odvezeme si z Česka nějaké body," přidal šestapadesátiletý trenér.

Sledoval duely Plzně ve 2. předkole Konferenční ligy s jiným kosovským soupeřem Dritou. Západočeši po nečekané domácí remíze 0:0 vydřeli v Prištině postupové vítězství 2:1 až díky proměněné penaltě v nastaveném čase. "Samozřejmě, že jsme zápasy viděli. Ale na to jsme se nějak nesoustředili, protože to byl začátek sezony a druhé předkolo. Očekáváme mnohem silnější Viktorii," podotkl Daja.

Svěřenci kouče Miroslava Koubka vyhráli posledních deset soutěžních zápasů a v nedělní ligové generálce rozdrtili Zlín na jeho hřišti 7:1. "Jsou teď v dobré formě, máme k Viktorii velký respekt. Ale my jsme v posledních čtyřech týdnech také sehráli dobrá utkání. Jak jsem říkal, Plzeň je favorit, ale každý zápas je jiný," dodal trenér úřadujících kosovských mistrů.

Plzeň má skvělou formu.
Plzeň má skvělou formu.Livesport