Plzeň vyloupila Záhřeb. Rozhodl Chorý, mladičký Baier vychytal při debutu nulu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Plzeň vyloupila Záhřeb. Rozhodl Chorý, mladičký Baier vychytal při debutu nulu

Aktualizováno
Tomáš Chorý rozhodl z penalty o výhře Plzně v Záhřebu.
Tomáš Chorý rozhodl z penalty o výhře Plzně v Záhřebu.Adam Pivoňka
Viktoria zvítězila ve třetím kole skupiny C Konferenční ligy na hřišti Dinama Záhřeb 1:0. Blíže k vítěznému gólu přitom dlouho měli chorvatští fotbalisté, v jejichž dresu hned dvakrát trefil brankovou konstrukci Marko Bulat. Dobře postavené tyče tak zpříjemnily premiéru v prvním týmu západočeského celku teprve osmnáctiletému gólmanovi Viktoru Baierovi. S blížícím se koncem duelu navíc dostali hosté velkou příležitost v podobě penalty, kterou přetavil v zisk všech bodů Tomáš Chorý.

Dinamo Záhřeb – Viktoria Plzeň 0:1

V první půli na trávníku jasně dominovaly obrany obou týmů, a mnoho zajímavých okamžiků proto diváci v Záhřebu neviděli. První velká příležitost přišla až ve 27. minutě, kdy z ostrého úhlu zahrával přímý kop Bulat. Talentovaný záložník se pokusil mladičkého Baiera překvapit přímou střelou, trefil však jen tyč. V závěru poločasu rozezvonil Bulat brankovou konstrukci i podruhé.

Také v tomto případě pálil ze standardní situace, tentokrát ale pro změnu zamířil do břevna. Chvíli po změně stran zkusil štěstí z přímého kopu rovněž Cadu. Rána brazilského záložníka hájícího červeno-modré barvy ovšem prolétla nad bránou. V 62. minutě musel poprvé prokázat své schopnosti Baier, který skvělým zákrokem vystavil stopku prudkému pokusu jen o rok staršího Gabriela Vidoviče.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Krátce nato dostala ohromnou příležitost k otevření skóre Plzeň. Robin Hranáč byl v šestnáctce Dinama faulován a s nařízenou penaltou si zkušeně poradil Chorý. Viktoria po zbytek duelu nepustila balkánského soka do žádné vyložené šance a mohla slavit cenné tři body. Chorvatský celek tak před vlastním publikem po Spartě na další český klub nevyzrál a v tabulce zůstává na třech bodech, Viktoria je nadále stoprocentní.

Tabulka skupiny C.
Tabulka skupiny C.Livesport

Výsledky Evropské konferenční ligy