Plzeň věří, že si v Záhřebu povede lépe než Sparta. Víme, co jim nevoní, zní z Viktorie

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Plzeň věří, že si v Záhřebu povede lépe než Sparta. Víme, co jim nevoní, zní z Viktorie

Viktoria je prozatím ve skupinové fázi EKL stoprocentní.
Viktoria je prozatím ve skupinové fázi EKL stoprocentní.Profimedia
Plzeňští fotbalisté ve čtvrtek sehrají v Záhřebu proti Dinamu třetí z šesti utkání ve skupině C v Evropské konferenční lize. Západočeši vedou s šesti body tabulku a další výhra by je výrazně přiblížila postupu do jarní vyřazovací fáze. Tým Viktorie se ale potřebuje oklepat ze sobotní ligové porážky 0:3 v Liberci a vyrovnat s absencí klíčových hráčů. Zápas v chorvatské metropoli začne ve 21:00.

Svěřenci trenéra Miroslava Koubka před reprezentační přestávkou v Kazachstánu zdolali Astanu 2:1 a navázali na úvodní domácí triumf 1:0 nad Ballkani. Kosovský tým minule doma zaskočil Dinamo a vyhrál 2:0. Spolu s ním má tři body, Astana je na nule.

"Určitě se tam se dvěma výhrami jede líp. Budeme chtít získat nějaké body a udělat si tu pozici ještě lepší," řekl ofenzivní záložník Pavel Šulc novinářům v Praze před středečním odletem.

Plzeňští nemají na Dinamo příjemné vzpomínky. V roce 2019 s ním vypadli v úvodním vyřazovacím kole Evropské ligy, poté co po domácím vítězství 2:1 prohráli v Záhřebu 0:3. Tři branky na stadionu Maksimir dostala také Sparta na úvod srpnového 4. předkola Evropské ligy, ale Pražané porážku 1:3 v domácí odvetě odčinili a chorvatské mistry porazili 4:1.

Dinamo Záhřeb – Sparta Praha 3:1

"Sledovali jsme, jak doma hrají, co jim nevoní a co jim naopak vyhovuje. Vytvořili jsme nějaký koncept, jak bychom se tam mohli prezentovat. Věřím, že se nám to podaří přenést na hřiště, budeme nebezpeční a odvezeme si lepší výsledek než Sparta," uvedl asistent trenéra Marek Bakoš.

Ani jednomu mužstvu se nepovedla sobotní ligová generálka a v tabulkách svých soutěží jsou třetí. Viktoria dostala tři góly v Liberci, úřadující chorvatští mistři podlehli Gorici 1:2 a prohráli třetí z posledních čtyř soutěžních duelů. Doma ale drží sérii pěti soutěžních vítězství.

Plzeň je zatím ve skupinové fázi EKL stoprocentní.
Plzeň je zatím ve skupinové fázi EKL stoprocentní.Livesport

"Všichni hráči cítili, že v Liberci to nebylo ono. Hodnotili jsme si zápas a teď jde o to, aby každý hráč přidal a dal tam to, co tým a klub od něj očekává," upozornil bývalý slovenský útočník Bakoš.

Pod porážku se Slovanem se podepsal i slovenský brankář Marián Tvrdoň, jenž chytá místo zraněné jedničky Jindřicha Staňka. Viktorii bude chybět také nejlepší týmový střelec Rafiu Durosinmi. Nigerijský útočník si v Liberci poškodil vazy v koleně a po operaci už si na podzim nezahraje.

"Není to příjemná věc, když vám na delší čas vypadne hráč, který pravidelně nastupuje, rozhoduje zápasy a podílí se na úspěchu týmu. Není to ideální, na druhou stranu máme kvalitu na jeho pozici. Kluci to ukázali mnohokrát a věřím, že to potvrdí i po dobu, co bude Durosinmi chybět," řekl Bakoš.

Dinamo bude postrádat kapitána a klíčového útočníka Bruna Petkoviče, jehož vyřadily problémy se zadním stehenním svalem a pravděpodobně nezasáhne ani do utkání v Plzni 9. listopadu.

"Je to něco podobného jako u nás s Durosinmim. Petkovič je pro ně stěžejní hráč, o kterého se opírají v ofenzivě," konstatoval Bakoš. "Když on je na hřišti, moc nepresujou. Jestli tam bude nějaký mladíček, mohli by na nás víc vylézt. Uvidíme, co vymyslí," dodal Šulc.

Dinamo Záhřeb – Viktoria Plzeň (21:00+audiokomentář)