Plzeň zná trest za vhozený kelímek proti Servette. Pokuta a podmínečné uzavření tribuny

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Plzeň zná trest za vhozený kelímek proti Servette. Pokuta a podmínečné uzavření tribuny

Plzeň dostala od UEFA za vhozený kelímek pokutu a dvouletou podmínku.
Plzeň dostala od UEFA za vhozený kelímek pokutu a dvouletou podmínku.Profimedia
Disciplinární komise UEFA potrestala Viktorii Plzeň pokutou 30 tisíc eur (750 tisíc korun) a podmínečným uzavřením tribuny za vhozený kelímek, který v odvetě osmifinále Evropské konferenční ligy trefil do zátylku brankáře Servette Ženeva Jérémyho Fricka. Podmínka pro severní tribunu, kde sídlí "kotel", platí po dobu dvou let. UEFA o tom informovala v komuniké. Západočeši na klubovém webu uvedli, že zvažují vůči viníkům právní kroky.

Frick byl zasažen v 39. minutě, kdy si šel před výkopem od brány pro míč a přiblížil se k tribuně s nejvěrnějšími příznivci Viktorie. Kapitán švýcarského celku se po zásahu plastovým kelímkem s pitím skácel k zemi a hra pokračovala až po ošetření a dvouminutové prodlevě. Podle vyjádření klubu vhodili předměty na hrací plochu tři domácí fanoušci.

"V tuto chvíli řešíme a zvažujeme ve spolupráci s právním oddělením klubu další kroky směrem k těmto jednotlivcům. Ve hře je samozřejmě i vymáhání vzniklé škody a případné další exemplární potrestání. Chceme dát jasně najevo, že podobné jednání nehodláme tolerovat a nesmí se opakovat," uvedl mluvčí třetího celku prvoligové tabulky Václav Hanzlík.

"Podobné chování je naprosto nepochopitelné a nepřijatelné, nelze ho žádným způsobem omluvit. Chceme dát jasně najevo, že tyto činy na náš stadion nepatří a nebudeme je tolerovat. Poškozuje to celý klub a všechny slušné fanoušky, kterých je na tribunách po celém stadionu drtivá většina," přidal generální ředitel Viktorie Adolf Šádek.

Plzeň po dvou bezbrankových remízách nakonec udolala Servette v penaltovém rozstřelu a poprvé v historii postoupila do čtvrtfinále evropského poháru. V něm se střetne s Fiorentinou. Dvojzápas zahájí 11. dubna na domácím stadionu.