Trnava v EKL prohrála rozdílem třídy. Aston Villa padla v Polsku, Frankfurt zvítězil

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Trnava v EKL prohrála rozdílem třídy. Aston Villa padla v Polsku, Frankfurt zvítězil

Aktualizováno
Omar Marmouss (vlevo) se raduje z úvodního gólu Frankfurtu.
Omar Marmouss (vlevo) se raduje z úvodního gólu Frankfurtu.Profimedia
Fotbalisté Dinama Záhřeb na úvod "plzeňské" skupiny C Evropské konferenční ligy rozdrtili doma Astanu 5:1 i díky dvěma penaltám Bruna Petkoviče. Legia Varšava, za kterou v 67. minutě naskočil do hry český útočník Tomáš Pekhart, nečekaně porazila Aston Villu 3:2. Trnava se střídajícím záložníkem Erikem Danielem utrpěla debakl 0:4 v Razgradu s Ludogorcem. Středopolař Fiorentiny Antonín Barák zůstal při remíze 2:2 v Genku jen na lavičce stejně jako záložník Roman Macek, jehož Lugano hrálo bez branek s Bodö/Glimt.

S Legií Varšava v Polsku 2:3 prohrála Aston Villa, kterou vede pohárový mág Unai Emery. Anglický celek tahal celé utkání za kratší konec provazu a zatímco na úvodní dvě trefy dokázal reagovat, na druhý gól Ernesta Muciho z 51. minuty už odpověď nenašel. Český útočník Tomáš Pekhart přišel do hry ve druhé půli jako střídající hráč.

Hodnocení hráčů Legia - Aston Villa.
Hodnocení hráčů Legia - Aston Villa.Livesport

Finalista minulého ročníku Fiorentina uhrála jen bod v Genku. Belgický celek srovnal na 2:2 pět minut před koncem. Barák, který měl v poslední době zdravotní problémy, se na trávník na rozdíl od posledního duelu v Serii A nedostal ani jako střídající hráč.

Tři body v prvním utkání základních skupin soutěže si připsalo Fenerbahce. To na domácím stadionu nemělo žádný problém s dánským Nordsjaellandem. Dvě asistence si při výhře tureckého giganta 3:1 připsala nová akvizice z Manchesteru United Fred. O jeden gól se postaral také belgický útočník Michy Batshuayi.

Překvapení nepřipustil ani maďarský mistr Ferencváros, který před domácím publikem zvládl duel s Čukarički 3:1. Stěžejními postavami zápasu se stali křídelník Owusu a střední útočník Barnabas Varga.

Nevídaný obrat předvedl Zrinjski Mostar. Bosenský šampion v poločase prohrával doma s vysoce favorizovaným Alkmaarem 0:3, ale po změně stran čtyřmi brankami otočil stav na 4:3.

Zajímavou koncovku nabídl fanouškům duel domácího HJK s řeckým soupeřem PAOK. Hosty poslal do vedení 2:1 až v 81. minutě Kiril Despodov a ačkoliv po něm ještě zvýšil Brandon Thomas, finský tým se nevzdával. Bohužel pro něj už se zmohl po penaltě Bojana Raduloviče pouze na korekci skóre.

Přemožitel Bohemians 1905 z 2. předkola norský celek Bodö/Glimt jen remizoval bez branek v Luganu. Domácí záložník Macek oproti neúspěšné kvalifikaci Evropské ligy tentokrát v úvodu skupinové fáze Konferenční ligy do hry nezasáhl.

Kompletní výsledky Evropské konferenční ligy