AS Řím si stejně jako Slavia zastřílel, Rangers pod vedením dočasného kouče padli na Kypru

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

AS Řím si stejně jako Slavia zastřílel, Rangers pod vedením dočasného kouče padli na Kypru

Aktualizováno
AS Řím vyhrál nad Servette 4:0.
AS Řím vyhrál nad Servette 4:0.AFP
Skotští Rangers už bez odvolaného trenéra Michaela Beala prohráli v Evropské lize s kyperským Arisem Limassol 1:2. Vítěznou branku domácích si připsal útočník Shavy Babicka (23), který se prosadil i v zápase s pražskou Spartou. Stejným poměrem triumfoval West Ham v německém Freiburgu. Zatímco Vladimír Coufal (31) odehrál celý zápas, Tomáš Souček (28) přišel na hřiště až v 71. minutě. V souboji mýtických bytostí remizovali fotbalisté AEK Atény s Ajaxem 1:1. AS Řím porazil Servette 4:0 a vytvořil si společně s pražskou Slavií, která v souběžně hraném utkání rovněž jasně zvítězila, náskok šesti bodů na zbylé pronásledovatele.

Aris – Rangers 2:1

Aris Limassol porazil ve druhém kole skupiny C na svém hřišti Rangers. Domácí napravili úvodní porážku s pražskou Spartou, po níž jejich trenér prohlásil, že měl při pohledu na výšku Letenských pocit, že jeho svěřenci hráli proti basketbalistům. Tentokrát však kyperský klub sám ze vzduchu udeřil, když v deváté minutě otevřel hlavou skóre Alex Moucketou-Moussounda.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Autorem vítězné trefy se po změně stran stal jeho krajan z Gabonu Babicka. The Gers tak při premiéře kouče Stevena Davise, jenž dosud oficiálně neukončil hráčskou kariéru, nebodovali.

Freiburg – West Ham 1:2

West Ham si ve druhém klání poradil s domácím Freiburgem a bez ztráty bodu vévodí skupině A. Ke čtvrté výhře z posledních pěti soutěžních utkání přiblížil Kladiváře už v osmé minutě přesně hlavičkující Lucas Paquetá.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Breisgauští Brazilci, jak se německému týmu přezdívá, sice po změně stran srovnali, ale po hodině hry určil konečné skóre rovněž hlavou Nayef Aguerd.

AEK Atény – Ajax 1:1

Ajax ve druhém kole skupiny B remizoval na hřišti AEK Atény. Skóre otevřel necelou půlhodinu po úvodním hvizdu nizozemský tým, když Steven Bergwijn z pokutového kopu potrestal faul na vlastní osobu.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Vyrovnání zajistil žlutočerným v 75. minutě zkušený Chorvat Domagoj Vida. Hosté tak nevyhráli šestý soutěžní duel v řadě, na vítězství čekají od 24. srpna, kdy uspěli v Razgradu.

AS Řím – Servette 4:0

Dobrý vstup do zápasu zajistil týmu z Apeninského poloostrova ve 21. minutě Romelu Lukaku, jenž se s pěti trefami v sedmi vystoupeních v novém angažmá rychle stal střeleckým tahounem Vlků. S hubeným vítězstvím se legendární italský mančaft nehodlal spokojit a ve druhém poločase již rozjel svůj brankostroj naplno. Dvěma góly se po změně stran prezentoval Andrea Belotti.

Tabulka skupiny G.
Tabulka skupiny G.Livesport

Ostatní zápasy

Marseille v domácím utkání druhého kola skupiny B remizovala s Brightonem 2:2. Každý z poločasů se nesl v režii jednoho z týmů. Úvodní dějství opanovala po dvou slepených brankách z rozmezí 19. a 20. minuty družina Gennara Gattusa, jenže po změně stran na hřišti vládl soupeř. Svěřenci Roberta De Zerbiho se nakonec dočkali i historicky prvního bodového zisku v pohárové Evropě, jelikož v 88. minutě srovnal z penalty Joao Pedro.

Souboj dosud bezchybných celků základní skupiny D Evropské ligy opanovala ve druhém kole Atalanta, když na půdě Sportingu zvítězila 2:1. Domácí celek, jenž hořkost porážky okusil v této sezoně poprvé, čelil v úvodním dějství výrazné herní převaze Nerazzurri, kterou po půlhodině hry přetavil ve vedoucí trefu 19letý Giorgio Scalvini.

Hráči Atalanty se radují z rozhodující branky.
Hráči Atalanty se radují z rozhodující branky.AFP

Svého kolegu z defenzivních řad Bergama navíc krátce před odchodem do šaten napodobil jen o dva roky starší Matteo Ruggeri, pro oba se přitom jednalo o první trefy v evropských pohárech. Velezkušený kouč Gian Piero Gasperini se tak díky nim dočkal 175. výhry na lavičce Orobici.

Liverpool ve skupině E porazil na Anfieldu Royale Union 2:0, a udržel si tak stoprocentní bilanci. O vítězství anglického favorita se ve 44. minutě zasloužil prvním gólem v dresu Reds Ryan Gravenberch a v samotném závěru zápasu i Diogo Jota. Duel byl speciální rovněž pro mistra světa z Argentiny Alexise Mac Allistera, jelikož v dresu Belgičanů nastoupil jeho bratr Kevin Mac Allister.

Liverpool zvítězil 2:0.
Liverpool zvítězil 2:0.AFP

Fotbalisté Leverkusenu navázali na povedené ligové výkony a po vítězství na hřišti norského Molde vévodí bez ztráty bodu tabulce skupiny H. Hosté již v úvodních 20 minutách dvakrát gólově udeřili, když na zásah Jeremieho Frimponga navázal svou první trefou v dresu Die Werkself Nathan TellaNathan Tella.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

 

U branky posily ze Southamptonu si asistenci připsal Adam Hložek, jenž se v základní sestavě Bayeru objevil poprvé v letošní sezoně. Celé utkání odehrál český gólman Matěj Kovář, který o čisté konto přišel až krátce před koncem.

Kompletní výsledky Evropské ligy