EL: Sevilla v závěru přišla o výhru v Turíně, Řím vyzrál na Leverkusen

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
EL: Sevilla v závěru přišla o výhru v Turíně, Řím vyzrál na Leverkusen
Aktualizováno
Zápas Juventusu, za který odehrál závěrečných 20 minut i Paul Pogba, se Sevillou vítěze nenašel.
Zápas Juventusu, za který odehrál závěrečných 20 minut i Paul Pogba, se Sevillou vítěze nenašel.AFP
Juventus v úvodním semifinálovém klání Evropské ligy na poslední chvíli odvrátil hrozící domácí porážku s “královnou” soutěže, její šestinásobnou šampionkou Sevillou. Na konečných 1:1 vyrovnal v sedmé minutě nastavení Federico Gatti. Leverkusen, za který odehrál 71 minut Adam Hložek (20), padl v Římě s AS 0:1, rozhodující branku vstřelil v 63. minutě z dorážky Edoardo Bove (20).

AS Řím – Leverkusen 1:0

Hned v první minutě se domácím fanouškům zatajil dech poté, co se Robert Andrich dostal do zakončení po týmové akci na hranici šestnáctky. Rychlá změna skóre však nenastala, protože Rui Patrício střelu doprostřed brány hbitě zneškodnil. Druhá střelecká příležitost nastala o šest minut později, když Florian Wirtz překonal tři obránce a následnou střelou zpoza vápna jen těsně minul Patríciovu branku.

Ani celkově třetí gólová šance v 19. minutě neskončila úvodní trefou. Roger Ibanez si fantasticky naběhl na centr a k levé tyči nasměroval tvrdou hlavičku. Famózním zákrokem se ovšem vytáhl Lukáš Hradecký, který tak zachránil svůj tým od inkasování první branky.

Statistiky zápasu AS Řím – Leverkusen
Statistiky zápasu AS Řím – LeverkusenOpta by Stats Perform

Oba týmy do druhého poločasu nastoupily velice tvrdě, což vyústilo v 58. minutě, když rozhodčí rozdal celkem tři žluté karty a pokusil se tak uklidnit emoce všech zúčastněných. To se mu povedlo pouze na pět minut, protože se následně trefil Bove.

Ten využil dobrého postavení v pokutovém území a dorážkou po střele Tammyho Abrahama doprostřed brány rozpumpoval domácí fanoušky, kteří slavili úvodní branku duelu. Leverkusen se ani v závěru utkání nedokázal probojovat k vyrovnávací gólové šanci a utkání tak skončilo 1:0 pro domácí.

Juventus – Sevilla 1:1

Rozvážný úvod ze strany obou týmů se ve 13. minutě pokusil prolomit Filip Kostič, který se po překonání jednoho z obránců ocitl v pokutovém území. Bleskurychle svou pravačkou vyslal střelu, ta ale těsně minula pravou tyč. Ve 25. minutě se do útočné pozice dostal také aktivně hrající Lucas Ocampos, jenž mohl díky šťastnému doteku střílet, jenže selhal.

O minutu později se ze zakončovatele stal přihravající poté, co Ocampos našel úplně osamoceného Youssefa En Nesyriho, jenž nezaváhal a ranou doprostřed brány otevřel skóre utkání. Navýšit vedení se pokusil šest minut před koncem poločasu Ivan Rakitič, když tvrdým projektilem zamířil pod břevno, tentokrát se však matador Wojciech Szczesny vytáhl a předvedl skvělý zákrok.

Statistiky zápasu Juventus – Sevilla
Statistiky zápasu Juventus – SevillaOpta by Stats Perform

Druhý poločas začaly oba týmy značně napadat a spíše než o balon se hrálo o lepší postavení ve středu pole. Trenér domácích Massimiliano Allegri v úvodních 25 minutách druhého dějství využil všech pět střídání.

Ani nově příchozí posily, mezi kterými byl například i Paul Pogba, nedokázaly dlouho změnit vývoj utkání. Ovšem v sedmé minutě nastavení se to povedlo Gattimu, jenž si chytře počkal na hranici brankoviště a z bezprostřední blízkosti vyrovnal na konečných 1:1.