Divočina v nastaveném čase. AS Řím i AC Milán si pro remízu došly v úplném závěru

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Divočina v nastaveném čase. AS Řím i AC Milán si pro remízu došly v úplném závěru

Aktualizováno
Góly v Římě padaly v závěru.
Góly v Římě padaly v závěru.Profimedia
AS Řím remizoval ve 32. kole Serie A s AC Milán 1:1 a nevyužil možnost přeskočit jej v tabulce. Po ospalém průběhu duelu začaly padat branky až v nastavení druhé půle. Nejprve poslal Stadio Olimpico do naprosté euforie Tammy Abraham (25), aby jen o pár desítek vteřin později určil konečný stav utkání Alexis Saelemaekers (23). Obě trefy přitom padly z jediných střel mířících mezi tři tyče. Atalanta zvítězila na půdě Turína 2:1 a přiblížila se příčkám, které zajišťují účast v Lize mistrů.

AS Řím – AC Milán 1:1

Důležitosti střetnutí odpovídala zpočátku i opatrnost hry. V úvodní půlhodině nebyly k vidění větší šance. Nejlepší možnost měl po 30 minutách hry Lorenzo Pellegrini, jehož ránu zblízka ale nešťastně odvrátil Abraham. První půle byla hodně poznamenaná i častým poleháváním hráčů na hřišti, což bylo jistě komplimentem pro trávníkáře, avšak obrazu hry to moc neprospělo.

Začátek druhého dějství se nesl v podobném duchu jako předchozí vývoj utkání. První vzrušení přinesl únik Leonarda Spinazzoly a Stephana El Shaarawyho, který si však příliš předkopl míč a zneutralizoval jej Mike Maignan. Hned nato měl na druhé straně velkou možnost otevřít skóre Saelemaekers, jenž si naběhl na dobrý centr z levé části hřiště. Ranou z voleje ale o kousek přestřelil.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Přestože měla hra dobré tempo, její atraktivitě ubližovalo zejména množství faulů a nepřesností. Poslední sekundy mohly přinést rozuzlení, když ve třetí minutě nastavení vypálil z hranice vápna přesně Abraham. Bláznivý závěr však znamenal ještě jednu gólovou radost, a to v táboře hostů, když se zblízka prosadil Saelemaekers.

Turín – Atalanta 1:2

Opatrný úvod střetnutí divákům nenabídl příliš akce před ani jednou z branek a na první pořádnou příležitost se čekalo až do 34. minuty. Jediný střelecký pokus prvního poločasu si připsal Zappacosta a rovnou z něj dokázal otevřít skóre.

Individuální akcí se dostal až do šestnáctky a z téměř nulového úhlu nachytal Vanju Milinkoviče-Saviče na přední tyči. Býkům k většímu ofenzivnímu nebezpečí nepomohla ani výrazná převaha ve statistice držení míče a do kabin šli s jednobrankovým mankem.

Antonio Sanabria se raduje z gólu v síti Atalanty.
Antonio Sanabria se raduje z gólu v síti Atalanty.AFP

Turín se málem radoval z vyrovnání krátce po návratu z kabin, ale Nikola Vlašič neprostřelil z hranice šestnáctky Marca Sportiella. Ten musel zasahovat i po hodině hry, kdy vyslal nepříjemně tečovanou ránu Ricardo Rodríguez. Piemontský klub se přece jen dočkal, a to v 75. minutě zásluhou Antonia Sanabrii.

Paraguayský útočník využil vyraženého míče a mezi nohama Sportiella propasíroval míč za brankovou čáru. Poslední slovo si ovšem vzali hosté. Střídající Duvan Zapata si zasekávačkou posadil obránce a střelou na zadní tyč rozhodl o zisku tří bodů pro Nerazzurri.

Tabulka Serie A.
Tabulka Serie A.Livesport