Povedený start mladého Angličana vyšvihl Juventus na druhé místo Serie A, Neapol slavila

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Povedený start mladého Angličana vyšvihl Juventus na druhé místo Serie A, Neapol slavila

Aktualizováno
Iling Junior vstřelil vítěznou branku Juventusu.
Iling Junior vstřelil vítěznou branku Juventusu.AFP
Juventus zvládl těžký duel s Atalantou a vyšvihl se na druhou příčku Serie A. To však není všechno. Nedělní program na Apeninském poloostrově nabídne další dva zápasy. Neapol bude poprvé po zisku scudetta hrát na svém stadionu, kde se bude chtít proti Fiorentině vyhnout "mistrovské kocovině". Večer pak italský víkend uzavře souboj Lecce s Veronou. Všechny zápasy můžete sledovat živě prostřednictvím live komentářů na Livesport.cz.

Atalanta – Juventus 0:2

Dobré pocity měli po minulém kole fanoušci Juventusu ze střeleckého probuzení Dušana Vlahoviče, tentokrát však srbský kanonýr začal na lavičce. Možná i kvůli jeho absenci hosté vstoupili do utkání pasivně. Prvního brankového ohrožení se dočkali ve 22. minutě, kdy si Ángel Di María navedl míč na střed hřiště, svůj obstřel však zamířil těsně vedle.

Pak už zahrozili domácí po centru z rohu, na který si nejvýš naskočil Giorgio Scalvini a hlavou trefil tyč. Ještě před změnou stran mohl skórovat Mario Pašalič, jenomže v dobrém postavení uvnitř šestnáctky zamířil nad břevno.

Statistiky zápasu Atalanta – Juventus
Statistiky zápasu Atalanta – JuventusOpta by Stats Perform

Ve druhé půli se z gólu radovala "Stará dáma". Teprve 19letý anglický útočník Iling Junior výborně vybojoval míč a stál u zrodu útočného snažení, na jehož konci uvnitř šestnáctky dopravil balon od břevna do sítě. Jednalo se navíc o vůbec první střelu utkání, jenž mířila mezi tři tyče. Druhou si pak připsal střídající Paul Pogba. Počkal si na centr ze strany, jeho pokus levačkou však v klidu zneškodnil Marco Sportiello.

V 75. minutě chtěl vyrovnat po přiťuknutí z přímého kopu domácí Teun Koopmeiners, proti jeho nebezpečné střele okolo zdi ovšem stihl pohotově zasáhnout Wojciech Szczesny. V závěru byl ještě blíž brance Davide Zappacosta, tentokrát Le Zebre zachránila tyč. V nastaveném čase přesto z rychlého protiútoku přidal druhý gól hostů žolík Vlahovič.

AC Turín – Monza 1:1

Blíž k vítězství měli Turínští, které poslal do vedení zkraje druhé půle paraguayský útočník Antonio Sanabria, když se trefil ve třetím domácím zápase v řadě. Hosté však v závěru zápasu zabrali, za což byli necelých pět minut před koncem odměněni vyrovnávací trefou z kopačky Gianlucy Caprariho, jenž zároveň prodloužil ligovou neporazitelnost Lombarďanů na šest utkání. Pro Monzu se jedná o první body ze vzájemného zápasu od roku 1999.

Neapol – Fiorentina 1:0

Čerstvě korunovaná Neapol porazila Fiorentinu a dala domácím fanouškům další důvod k veselení. Mistr Itálie ze začátku tahal za kratší konec, zlepšený výkon předvedl zvlášť v úvodu druhé půle, což mohl korunovat gólem z pokutového kopu Victor Osimhen. Nigerijský kanonýr sice selhal, v 72. minutě však dostal šanci na reparát a tentokrát už penaltu bezpečně proměnil. V dresu Fialek se nepředstavil Antonín Barák, který celé utkání proseděl mezi náhradníky.

V celé Neapoli probíhaly od čtvrtečního večera obrovské oslavy prvního titulu po 33 letech. Právě prezentace ligové trofeje na fanoušky čekala po konci zápasu s La Violou. Její hráči ještě před zápasem připravili pro šampiony uličku slávy.

Na hřišti však od úvodního hvizdu žádný respekt neukazovali. Luka Jovič si v páté minutě pěkně naběhl na centr a razantní hlavičkou mířil těsně nad. Toskánci byli aktivní hlavně na levé straně, kudy směřovala drtivá většina jejich výpadů a následných centrů. Jako přes kopírák hlavičkoval Jovič i po čtvrthodině hry, tentokrát byl připravený Pierluigi Gollini. Srb měl velkou šanci po závaru i o pár okamžiků později, ale brankář hostů opět vynikl. Před pauzou se na druhé straně připomněl Osimhen, avšak jeho hlavička mířila vysoko nad.

Partenopei se mohli po návratu z kabin ujmout vedení, když střídající Stanislav Lobotka dobrým presinkem vybojoval pokutový kop. Jenže ostrostřelec Osimhen penaltu kopl ledabyle a tribuny nerozjásal. Po hodině hry předvedl nejlepší střelec soutěže slibný průnik obranou, aby následně lobem trefil břevno. Čtvrt hodiny před koncem se už Neapol radovala, když úspěšný penaltový reparát složil právě Osimhen. Obrovskou šanci měl v 88. minutě hostující Christian Kouamé. Brankáře sice zblízka překonal, míč nicméně poslal nad břevno.

Lecce – Verona 0:1

Verona si až ve 34. kole sezony připsala premiérové vítězství na hřišti soupeře. O tomto úspěchu rozhodl v 71. minutě Cyril Ngonge, jenž tým posílil v průběhu ledna z Groningenu. Mladý Belgičan se v nejvyšší italské soutěži prosadil už potřetí a každý jeho zásah znamenal důležitý bodový zisk Hellasu. Díky triumfu na jihovýchodním cípu země se hosté zařadili jen o bod za svého protivníka na nesestupovou 17. příčku.

Tabulka Serie A