United nezvládli závěr duelu se Sevillou. Měli jsme vyhrát, říká autor dvou branek Sabitzer

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
United nezvládli závěr duelu se Sevillou. Měli jsme vyhrát, říká autor dvou branek Sabitzer
Manchester se Sevillou pouze remizoval 2:2, ačkoliv měl duel skvěle rozehraný.
Manchester se Sevillou pouze remizoval 2:2, ačkoliv měl duel skvěle rozehraný.Profimedia
Manchester United nedokázal slibně se vyvíjející duel proti Seville dotáhnout do vítězného konce. V závěru si vstřelil dvě vlastní branky a soupeři v prvním zápase čtvrtfinále Evropské ligy umožnil uhrát remízu 2:2. Trenéra domácího celku Erika ten Haga (53) mrzelo, že jeho svěřenci nedokázali utkání definitivně rozhodnout a nastřílet soupeři více branek, ačkoliv na to šance měli.

Dva rychlé gólové zásahy Marcela Sabitzera v prvním poločase dostaly tým Erika ten Haga do pohodlné pozice, ze které domácí kontrolovali průběh utkání. Šestinásobný vítěz Evropské ligy ale v 84. minutě snížil, když se prudká střela z ostrého úhlu v podání Jesúse Navase odrazila od nohy Tyrella Malacii, což nepříjemně zaskočilo brankáře Davida de Geu.

Nedlouho poté klesl počet hráčů United na deset, jelikož se zranil obránce Lisandro Martínez. Toho dokázala Sevilla v nastaveném čase využít, když si hlavičku Youssefa En-Nesyriho do vlastní sítě srazil kapitán Harry Maguire, což znamenalo srovnání na 2:2 a dobrou výchozí pozici španělského týmu do odvety.

Statistiky zápasu Manchester United – Sevilla.
Statistiky zápasu Manchester United – Sevilla.Livesport

"Myslím, že zápas jsme měli ve vlastních rukou. Měli jsme dát tři nebo čtyři góly. Pak ovšem přišlo několik nešťastných momentů i zranění. Dva vlastní góly, to je smůla. Musíme se s tím vyrovnat a naučit se definitivně rozhodnout," uvedl Erik ten Hag pro BT Sport.

Sabitzer, který je v Manchesteru United na hostování z Bayernu Mnichov, vsítil za United svůj první gól v evropských pohárech ve 14. minutě, když zpracoval přesnou přihrávku Bruna Fernandese a prostřelil soupeřova brankáře. Rakušan zdvojnásobil své konto o sedm minut později, když si naběhl do prostoru, ve kterém ho našel Anthony Martial a precizně zakončil.

Po zpackaném závěru utkání se mu však těžko hledala slova. "Bylo to jako na horské dráze. Měli jsme vyhrát. Teď je to remíza, ne to, co jsme chtěli. Byli jsme sebevědomí, vytvořili jsme si šance, kontrolovali jsme průběh zápasu, ale inkasovali jsme zbytečné góly. Ve Španělsku to musíme rozhodnout," prohlásil rakouský fotbalista.

Přehled zápasu Manchester United – Sevilla 2:2