Sparta – Galatasaray: Je na nás, abychom jim ukázali, že jsme doma kvalitnější, prohlásil Priske

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Je na nás, abychom jim ukázali, že jsme doma kvalitnější, řekl trenér Priske

Priske věří, že Sparta opět předvede kvalitní výkon.
Priske věří, že Sparta opět předvede kvalitní výkon.Profimedia
Trenér fotbalistů Sparty Brian Priske (46) si myslí, že Galatasaray přistoupí ke čtvrteční odvetě 2. kola Evropské ligy stejně jako k úvodnímu zápasu, v němž doma zvítězil 3:2. Dánského kouče potěšilo, že se jeho hráči v mnoha ohledech obhájci tureckého titulu vyrovnali, v klíčových chvílích podle něj rozhodla individuální kvalita. Věří, že Pražané s pomocí vyprodané Letné ukážou, že doma jsou ještě kvalitnější. Řekl to na tiskové konferenci.

Úvodní duel v Istanbulu minulý čtvrtek přinesl atraktivní podívanou. Galatasaray dvakrát vedl, ale Sparta se pokaždé dotáhla. Druhý gól dala v přesilovce po vyloučení stopera Victora Nelssona. Jenže poté uviděl červenou kartu i Matěj Ryneš a domácí v první minutě nastavení zásluhou Maura Icardiho rozhodli o výhře. Chvíli předtím střídající Tomáš Wiesner neproměnil samostatný únik na gólmana Fernanda Musleru.

"Podle mě uvidíme podobné věci jako v prvním zápase. Je to silný tým s individuální kvalitou v klíčových momentech. Myslím, že jsme se jim v mnoha věcech vyrovnali, zejména takticky a fyzicky. V rozhodujících chvílích utkání nás potrestali individuální kvalitou," uvedl Priske.

Statistiky z prvního utkání hraného v Istanbulu.
Statistiky z prvního utkání hraného v Istanbulu.Opta by Stats Perform

"Jdou do odvety s jednogólovým náskokem, ale myslím si, že k tomu přistoupí jako obvykle. Zůstanou věrní své filozofii a věcem, které jim vycházejí. Je na nás, abychom jim ukázali, že doma jsme kvalitnější," prohlásil rodák z Horsensu.

Pražané doma v této sezoně nenašli přemožitele až do penaltového rozstřelu, v němž podlehli Kodani v kvalifikaci Ligy mistrů, a na Letné vyhráli 14 z 16 utkání. "Vždycky je malá výhoda hrát doma, kde si vedeme dlouhodobě dobře. Fanoušci jsou schopní ještě pozvednout náš tým a kvalitu. Rozhodně od nich očekávám hodně. Vážíme si jejich dlouhodobé podpory. V neděli ukázali od první minuty, čeho jsou schopní, to samé budeme potřebovat i zítra," řekl Priske a připomněl výhru proti Liberci.

Livesport Daily #177: Na hřišti chci dělat speciální věci, říká Filip Panák
Livesport

"V evropských zápasech jsou ještě hlasitější než v české lize, třeba utkání s Dinamem Záhřeb (v odvetě 4. předkola EL) bylo naprosto úžasné. Snad nejen my hráči a realizační tým, ale i fanoušci dostanou soupeře pod tlak," podotkl někdejší hráč Brugg, Portsmouthu nebo dánské reprezentaci.

Kvůli kartám bude postrádat tři hráče základní sestavy - kapitána Ladislava Krejčího, záložníka Matěje Ryneše a křídelníka Veljka Birmančeviče. "Upřednostňovali bychom kompletní kádr, ale kvůli suspendacím musíme udělat tři změny. Proto máme široký kádr a spoustu kvalitních hráčů. Budou hrát tři noví hráči a vezmou na sebe roli, na kterou jsou zvyklí," prohlásil bývalý kouč Midtjyllandu a Antverp.

Sparta – Galatasaray (čtvrtek, 21:00)