Leverkusen na AS Řím nevyzrál a končí, do finále Evropské ligy postupuje i Sevilla

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Leverkusen na AS Řím nevyzrál a končí, do finále Evropské ligy postupuje i Sevilla
Aktualizováno
Leverkusenu si finále EL nezahraje.
Leverkusenu si finále EL nezahraje.@EuropaLeague
Finále Evropské ligy v Budapešti klepe na dveře. Bayer Leverkusen s útočníkem Adamem Hložkem (20), který chyběl v základní sestavě, se potřeboval doma v odvetě proti AS Řím prosadit, uhrál ale jen bezbrankovou remízu a v Evropě končí. Ve druhém semifinále Sevilla v prodloužení porazila Juventus 2:1, výhru a postup trefil v 95. minutě Erik Lamela.

Leverkusen – AS Řím 0:0

Hned zpočátku utkání se pokusil náskok Římanů navýšit Lorenzo Pellegrini, který si připravil míč na hranici vápna. Jeho dělovka ovšem proletěla pouze kolem levé tyče. Nebezpečnější zakončení si na druhé straně připravil Moussa Diaby, když pálil z úhlu, zamířil však pouze do břevna. V 36. minutě své štěstí z dálky zkusil Sardar Azmoun, ale zamířil pouze do míst, kde brankář situaci hlídal. Po většinu první půle se hrálo mimo místa, odkud by se dalo skórovat.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Druhý poločas se nesl v podobné režii jako ten úvodní. Až v 66. minutě málem diváky rozradostnil Azmoun, který si naskočil na centrovaný balon. Proti jeho hlavičce jistě zasáhl Rui Patrício. Urostlý Íránec se mohl prosadit i v 82. minutě, kdy se k němu odrazil míč na hranici vápna. Útočníka Bayeru sice nikdo nehlídal, on ovšem zamířil těsně vedle. Lépe si nevedl ani Jeremie Frimpong, do jehož rány skočil jeden z Římanů.

Sevilla – Juventus 2:1p

První velká příležitost utkání přišla až po čtvrthodině, když si na centrovaný balon od rohového praporku naskočil vysoký Gatti. Nebezpečnou hlavičku ovšem skvělým zákrokem chytil Bono. Vynikající reflex předvedl také Wojciech Szczesny po střele z blízkosti, kterou vyprodukoval Youssef En Nesyri.

Polský brankář musel zůstat ve střehu, neboť po chvíli z dálky pálil Marcos Acuňa, ale ten také nedokázal gólmana překonat. Hráči Juventusu nechtěli zůstat pozadu. Moise Kean se objevil sám před Bonem, jehož prostřelil, ale jeho pokus se zastavil na tyči.

Aktivněji do druhé půle vstoupili Rojiblancos. Proti hlavičce Loïca Badého opět zasáhl Szczesny. Fotbalisté Staré dámy následně předvedli pěknou kombinaci, na jejímž konci se ocitl Adrien Rabiot, který jen těsně minul pravou tyč.

Známkování hráčů.
Známkování hráčů.Livesport

Lépe si vedl jeho kolega Vlahovič, k němuž se míč odrazil po nešťastném zákroku jednoho z obránců. Útočník Le Zebre následně prostřelil brankáře domácích. Vedení jim dlouho nevydrželo, protože i u hostů se objevily chyby v defenzivě, čehož využil Suso, jenž zpoza vápna vymetl šibenici.

Za vyrovnaného stavu se šlo do prodloužení, kde už v 95. minutě udeřil Lamela. Naskočil si nikým nepokrytý na centrovaný míč a přesnou hlavičkou k tyči zajistil obrat zápasu ve prospěch svého týmu. Komplikace před koncem způsobil Acuňa po inkasování druhé žluté karty v utkání, nicméně Juventus nedokázal vyrovnat.