Mohli jsme vyfasovat Leverkusen, ulevil si Baresi. AC podle jeho slov nesmí Slavii podcenit

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Mohli jsme vyfasovat Leverkusen, ulevil si Baresi. AC podle jeho slov nesmí Slavii podcenit

AC Milán prošel do osmifinále Evropské ligy přes Rennes.
AC Milán prošel do osmifinále Evropské ligy přes Rennes.Profimedia
Jako třetí tým základní skupiny Ligy mistrů musel AC Milán do prvního kola play off Evropské ligy. Souboj s Rennes zvládl, přestože v odvetě prohrál 2:3. Nyní v osmifinále na italský velkoklub čeká pražská Slavia. "Mohli jsme vyfasovat Leverkusen," ulevil si Franco Baresi (63), jenž Rossoneri zastupoval na losování ve švýcarském Nyonu.

"Na konci losu jsme měli padesátiprocentní šanci, že dostaneme Bayer Leverkusen. Dopadlo to dobře, ale nesmíme Slavii podcenit. Na mezinárodním poli nesmíte podcenit nikoho, abyste se dostali daleko. Musíme se připravit co nejlépe," řekl bezprostředně po losu dlouholetý obránce a od roku 2020 viceprezident AC Milán.

Baresi následně nastínil ambice milánského klubu: "Milán musí být vždycky ambiciózní. Když se nám bude dařit, můžeme hrát proti všem aspirantům na trofej. Musíme si věřit, máme kvality na to, abychom usilovali o nejvyšší cíle. Hrajeme ofenzivně a hodně tvoříme, ale na mezinárodním poli musíme být kompaktnější a jednotnější."

Rossoneri totiž v posledních dvou zápasech, proti Monze a Rennes, inkasovali sedm branek. "Když dostanete tolik gólů, každý musí hrát lépe," dodal bývalý kapitán AC a vzápětí pokračoval: "Potřebujeme od každého více pozornosti, obranná fáze vyžaduje obětavost, soudržnost a spolupráci."

Slavii čeká v osmifinále Evropské ligy AC Milán