Slavia v Edenu rozstřílela Servette 4:0 a zahraje si osmifinále EL, dvakrát se prosadil Chytil

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Slavia v Edenu rozstřílela Servette 4:0 a zahraje si osmifinále EL, dvakrát se prosadil Chytil

Aktualizováno
Slavia zaslouženě zvítězila o čtyři branky.
Slavia zaslouženě zvítězila o čtyři branky.Profimedia
Fotbalisté Slavie Praha zvládli svůj úkol ve skupině G Evropské ligy proti Servette na jedničku a po výhře 4:0 vůbec poprvé v éře Jindřicha Trpišovského ovládli skupinu některého z kontinentálních pohárů. Utkání se po nervózním začátku postupem času proměnilo v jednoznačnou záležitost a sešívaní si ještě do poločasu vytvořili klíčový čtyřbrankový náskok, přičemž hned dvě trefy si připsal Mojmír Chytil (24). Tomu letos pohárové večery náramně sedí, neboť se v nich již čtyřikrát střelecky prosadil a další dva zásahy připravil. Hosté na ofenzivní smršť domácích po změně stran nedokázali adekvátně reagovat a došli si pro první soutěžní porážku od začátku října.

Slavia – Servette 4:0

Radost mohl svému koučovi udělat již ve čtvrté minutě Chytil, jeho hlavička po zpětném centru Conrada Wallema ovšem proletěla těsně vedle levé tyče. Záliba slávistického trenéra v atleticky zdatných hráčích se vyplatila v 15. minutě, kdy se k zakončení hlavou po dlouhém centru Václava Jurečky probojoval David Douděra. Pražané si chtěli zajistit postup z první příčky brzy, a tak ve 25. minutě udeřili díky neúnavnému tlaku znovu.

Na listinu střelců se po dorážce sice zapsal Ivan Schranz, za předešlý průnik ze strany do vápna a následnou zpětnou přihrávku ale zasloužil pochvalu Chytil. Ten se s blížící se půlhodinou sám dočkal gólu, jeho hlavu totiž našel centrem z rohu autor první branky. Napadání rozehrávky Švýcarů přineslo domácím ovoce i v závěru půle, kdy se šance chytil olomoucký rodák a po průniku do vápna překonal gólmana za pomoci výrazné teče.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Opta by Stats Perform

Souhra po lajně sprintujícího Douděry s nabíhajícím Chytilem mohla brzy po výměně stran vést k útočníkově hattricku, míč ale nakonec trefil fanoušky za bránou, kteří akorát tasili choreo.

Druhá půle byla podle očekávání klidnější na gólové příležitosti, za zmínku však rozhodně stál debut Samuela Pikolona, který se ve svých 17 letech dočkal prvních minut za A-tým Slavie. V závěru otestoval pozornost Aleše Mandouse povedenou přízemní ranou z dálky Anthony Baron, zjistil ale pouze jen, že gólman Pražanů byl připraven.

Konečná tabulka.
Konečná tabulka.Livesport