Soupeř Sparty v EL prodává opory. Gólman číslo jedna jde do Turecka, stoper už patří Ajaxu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Soupeř Sparty v EL prodává opory. Gólman číslo jedna jde do Turecka, stoper už patří Ajaxu
Livakovič a Šutalo reprezentovali Chorvatsko na posledním MS.
Livakovič a Šutalo reprezentovali Chorvatsko na posledním MS.Profimedia
Dinamo Záhřeb půjde do čtvrtečního úvodního zápasu 4. předkola Evropské ligy se Spartou výrazně oslabeno. Poté, co v sobotu neuspělo s AEK Atény v předkole Ligy mistrů a přišlo tím o stovky milionů korun, musí hledat finanční zdroje jinde. Během jediného týdne tak klub prodá dva klíčové hráče, na nichž stála pevná obrana týmu.

Jak informuje chorvatský novinář Ižak Ante Sučič, brankářská jednička Dominik Livakovič se stane novou posilou tureckého Fenerbahce Istanbul. Gólman, který v Dinamu právě načal osmou sezonu a na loňském mistrovství světa v Kataru vychytal Chorvatům bronz, by měl do Istanbulu odletět ve středu, tedy den před kláním se Spartou. Zbývá jen projít zdravotní prohlídkou – brankář je s týmem dohodnutý, Fenerbahce má Dinamu zaplatit devět milionů eur (přibližně 216 milionů korun).

Kromě navrátilců z hostování Dinamo zatím žádného brankáře nepřivedlo, chorvatská média spekulují, že ve čtvrtek proti Spartě dostane mezi tyčemi možnost náhradník Ivan Nevistič, který přišel loni v létě od městských rivalů z Lokomotivy Záhřeb. Na svou šanci čeká i zkušený Danijel Zagorac.

V neděli večer navíc vedení dotáhlo odchod klíčového stopera Josipa Šutala. Třiadvacetiletý chorvatský reprezentant, odchovanec Dinama, posílil Ajax Amsterdam, který za něj zaplatil 20,5 milionů eur (přibližně 492 milionů korun). Šutalo v obraně nizozemského giganta doplní krajana Jakova Mediče, jenž přišel v létě z druholigového německého St. Pauli.

Transfer je pro Spartu zajímavý i z jiného důvodu, než že chorvatský mistr nastoupí ve čtvrtek s nově složenou defenzivou. Ajax totiž v létě jednal na Letné o příchodu Martina Vitíka, kýženou posilu do zadní linie ovšem nyní získal v Záhřebu. Příchod ceněného českého obránce tak (alespoň pro tuto chvíli) padá.