Coventry si po 37 letech si zahraje semifinále FA Cupu, Manchester City vyřadil Newcastle

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Coventry si po 37 letech si zahraje semifinále FA Cupu, Manchester City vyřadil Newcastle
Aktualizováno
Coventry slaví postup do semifinále FA Cupu.
Coventry slaví postup do semifinále FA Cupu.AFP
Fotbalisté Coventry zvítězili ve čtvrtfinále FA Cupu na stadionu Wolves 3:2 a postoupili mezi čtyři nejlepší celky. Účastníka druhé nejvyšší anglické soutěže poslal po pauze do zaslouženého vedení Ellis Simms (23). Vlci ale v rozmezí 84. a 88. minuty skóre otočili a vše nasvědčovalo jejich postupu. The Sky Blues však v infarktovém závěru předvedli další nevídaný obrat, když na dvougólového hrdinu Simmse navázal ve 100. minutě vítěznou trefou Haji Wright (25). Hosté si tak zajistili první semifinálovou účast od roku 1987. Manchester City je dalším postupujícím, favorit porazil Newcastle 2:0. V semifinále je tým pošesté v řadě.

Wolves – Coventry 2:3

Navzdory papírovým předpokladům hráli hosté s favoritem z Premier League od začátku vyrovnanou partii. Jako první ale mezi tři tyče vystřelili před půlhodinou zápasu Wolves, když ránu Nélsona Semeda mířící do dolního rohu zneškodnil Brad Collins. Následně musel na opačné straně několikrát do akce i José Sá.

Ten si nejprve poradil s pohotovou střelou Kaseyho Palmera a následně zastavil i nepovedené Simmsovo zakončení z malého vápna. Další výborný zákrok předvedl domácí gólman ve 40. minutě, kdy po rychlém protiútoku sympaticky se prezentujícího Coventry tvrdě pálil Milan van Ewijk.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Livesport

Zaslouženého vedení se tak The Sky Blues dočkali až chvíli po změně stran. Přetažený Palmerův centr z přímého kopu vrátil před bránu Liam Kitching, po jehož skvělé práci doklepl míč do odkryté sítě Simms. Hosté byli i nadále jasně nebezpečnějším týmem a v 67. minutě málem zasadili rozhozeným Vlkům druhou ránu.

Přízemní pokus Wrighta však nohou vyrazil Sá, jenž následně vychytal i dorážejícího Joshe Ecclese. Poté mělo v krátkém sledu hned dvakrát obrovské štěstí Coventry. Projektil Joaa Gomese z hranice šestnáctky i hlavička Rayana Aït-Nouriho totiž pouze orazítkovaly brankovou konstrukci.

V 84. minutě už ale po smolném doteku jednoho z obránců druhý jmenovaný z voleje propálil Collinse. V závěru pak dokonal obrat domácích Hugo Bueno, kterého našel ukázkovým průnikovým pasem Aït-Nouri. V nastaveném čase nicméně přišel další obrovský zvrat. Na 2:2 nejdříve srovnal hlavičkující Simms a ve 100. minutě potrestal ledabyle bránícího soupeře technickou ranou k tyči Wright.

Manchester City – Newcastle 2:0

Favorizované City vykročilo za postupem hned ve 13. minutě. Silva dostal příliš mnoho prostoru, prosmýkl se do pokutového území, a s přispěním teče Dana Burna dopravil míč mimo dosah Dúbravky. O chvíli později se slovenský reprezentant rozezlil na své spoluhráče podruhé.

Bylo to kvůli tomu, že defenziva Strak opět ustoupila před postupem Silvy a jeho následnou střelu usměrnil smolně do sítě Sven Botman. Na druhé straně sklepl balon hlavou na hranici malého vápna Burn, tam byl připravený Alexander Isak, jenže jeho ránu z voleje lapil parádním skokem Stefan Ortega.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Hned po návratu ze šaten předvedli brilantní kombinaci na jeden dotek Phil Foden a Jérémy Doku. Druhý jmenovaný posléze mířil na zadní tyč. Připravený byl však Dúbravka, který vyrazil pokus belgického křídelníka mimo dosah dorážejících hráčů.

Skomírající hru Strak dokázalo nastartovat až čtyřnásobné střídání. Po rychlém přečíslení byl v nadějné pozici Isak, nicméně přihrávku obdržel pouze na paty, a nakonec tak z této šance vytěžil pouze rohový kop.