Highlighty víkendu: Když je střelcem vítr, uražený Klopp i pád pevnosti Atlétika

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Highlighty víkendu: Když je střelcem vítr, uražený Klopp i pád pevnosti Atlétika
Chicago rozhodlo kuriózním gólem
Chicago rozhodlo kuriózním gólemProfimedia / Livesport
Poslední Highlighty víkendu před reprezentační pauzou opět přinášejí pořádnou dávku toho nejzajímavějšího, nejlepšího i nejdivnějšího z fotbalového světa. Hned na úvod se podíváme na dva krásné, ale kuriózní góly – první z nich ovlivnilo počasí, druhý je vlastní. Dojde i na dobytí pevnosti jménem Civitas Metropolitano a také zamáčkneme slzu nad jedním končícím dlouholetým vztahem v Bundeslize.

Gól víkendu

Chicago Fire v MLS přetlačilo CF Montréal díky skvělému finiši i fantastickému gólu. Domácí ještě v 90. minutě prohrávali 2:3, v páté minutě nastavení ale srovnali a v deváté obrátili zápas ve svůj prospěch. Jako střelec byl sice označen Kellyn Acosta, bez nadsázky by se ale dalo říct, že vítězným střelcem Chicaga byl vítr. Acostův nákop od půlící čáry odnesl poryv větru o kus dál, než by brankář Jonathan Sirois čekal. Kanadský gólman si sice na míč i tak lehce sáhl, kuriózní rozhodující brance ani tak nezabránil. Trefu, která dala razítko na přezdívku Chicaga "Windy City" (Větrné město) vybíráme jako náš gól víkendu.

Smolař víkendu

Krásnou trefu si připsal i zadák Chelsea Axel Disasi, k jeho smůle ale hezky zakroucený míč padl do špatné sítě. Po mizerně vhozeném autu musel francouzský obránce spěchat, aby stihl balon uklidil před dotírajícím útočníkem, rozhodl se tedy pro přihrávku brankáři. Gólman Robert Sánchez ale stál úplně jinde, až před pokutovým územím, a mohl tak jen bezmocně sledovat, jak Disasiho prudký pas míří do sítě. Hrozivý vlastní gól ale Chelsea nezlomil, Blues ve čtvrtfinále FA Cupu porazili druholigový Leicester 4:2.

Ze sociálních sítí

U FA Cupu ještě zůstaneme. Liverpool prohrál s Manchesterem United 3:4 po prodloužení a Jürgen Klopp to nenesl úplně dobře. Charismatický trenér obvykle hýřící vtipem neudržel nervy před reportérem švédské stanice V Sport. "Očividně nejste v dobré formě a já na vás nemám nervy," odpálil redaktora a zmizel. O jeho vystoupení se nakonec mluví víc než o tom, že Reds zápas s odvěkým rivalem nezvládli.

Statistika víkendu

Atlético Madrid dostalo o víkendu pořádnou facku, Barceloně podlehlo 0:3. Tým Diega Simeoneho prohrál doma po 25 ligových zápasech, vůbec poprvé na stadionu Metropolitano navíc padl rozdílem tří gólů. Atleti tak po mizerném týdnu (minulý víkend prohráli překvapivě v Cádizu) vypadli z míst zaručujících Ligu mistrů. Po reprezentační přestávce musí rozhodně přijít zlepšení.

Příběh víkendu

V německé Bundeslize se rozpadne jeden dlouhodobý vztah. Trenér Christian Streich oznámil, že po sezoně skončí na lavičce Freiburgu, klubu, se kterým je svázán prakticky celou kariéru. Hlavním trenérem je nepřetržitě od roku 2011, předtím byl asistentem, před 36 lety navíc za Freiburg i hrál. Po dlouhém a úspěšném spojení, během něhož dotáhl podceňovaný klub i do pohárové Evropy, už je ale dost vyčerpaný. "Tenhle klub je můj život, ale cítím, že nadešel správný čas se rozloučit. Je čas uvolnit místo novým lidem a novým příležitostem," řekl v oficiálním prohlášení. 

Fotka víkendu

Pověstná pekelná atmosféra v Turecku se opět projevila v tom nejhorším možném světle. Fanoušci Trabzonsporu neustáli prohru 2:3 s Fenerbahce a vtrhli na hřiště. Nezůstalo jen u protestů, začali totiž atakovat hráče. Některé momentky ze zápasu tak spíš připomínaly revoluci než sportovní klání...

V Turecku to bylo opět divoké.
V Turecku to bylo opět divoké.Profimedia