Barcelona porazila Atlético a posunula se v tabulce, Benítezův vyhazov nakopl Celtu k vítězství

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Barcelona porazila Atlético a posunula se v tabulce, Benítezův vyhazov nakopl Celtu k vítězství
Aktualizováno
Barcelona získala důležité tři body.
Barcelona získala důležité tři body.AFP
Fotbalisté Barcelony zvítězili ve šlágru 29. kola La Ligy na hřišti Atlétika Madrid až překvapivě hladce 3:0. O rozhodující trefu se stejně jako při prvním vzájemném duelu v prosinci postaral v Katalánsku hostující kmenový hráč Los Indios Joao Félix (24). Někdejší miláček ochozů Estadia Metropolitano tak zasadil další tvrdý úder svým bývalým příznivcům a navíc dopomohl k ukončení skvostné série Los Colchoneros. Ti až do tohoto večera ovládli s jednou výjimkou všechny ligové zápasy hrané před svým publikem.

Sevilla – Celta Vigo 1:2

Uhasit žízeň po kýženém úspěchu mohl již ve třetí minutě Iago Aspas, odražený míč z nebezpečného centru ale zkušeného kanonýra nezastihl ve vyložené šanci a nakonec přestřelil.

Zato Sevilla předvedla v 18. minutě lekci v efektivitě, když tváří v tvář gólmanovi nezaváhal En Nesyri a první střelou na bránu v utkání poslal Rojiblancos do vedení.

Aspas byl u šance na začátku i konci půle, ve 43. minutě totiž jednu vytvořil pro Larsena, ten však tutovce před brankářem nedodal razanci ani přesnost.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

I vstup do druhého dějství přinesl gólovou příležitost Aspase, přízemní vybídku ke střele zevnitř vápna ale 36letá legenda Viga jen prodloužila těsně za vzdálenější tyč.

Kolem 60. minuty domácí hned čtyřikrát neuspěli v nadějné příležitosti, dva ze smolných pokusů měl na svědomí Isaac Romero. Moto "nedáš, dostaneš" Seville názorně vysvětlil v 72. minutě Pérez, jenž z rohu vápna zakroutil ránu do bližší šibenice.

Na něj ještě hezčím zakončením navázal Larsen, zády k brance totiž patičkou uklidil centrovaný míč za záda brankáře.

Álvarezovy zápasové statistiky.
Álvarezovy zápasové statistiky.Opta by Stats Perform

Las Palmas – Almería 0:1

Almería se konečně dočkala, jelikož triumf 1:0 ze hřiště Las Palmas byl jejím vůbec prvním tříbodovým ziskem v probíhající sezoně. Vítěznou premiéru La Unión si tak užil nový trenér Pepe Mel, již čtvrtý kouč na lavičce Rojiblancos v tomto ročníku. Hrdinou dne se stal Léo Baptistao, na jehož zásah ze 14. minuty nedokázal navzdory řadě vyložených šancím na obou stranách nikdo navázat.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Opta by Stats Perform

Villarreal – Valencia 1:0

Domácí měli v utkání mírně navrch, dlouho však selhávali na skvěle chytajícím Giorgim Mamardashvilim, jenž v první půli dokonce zneškodnil soupeřovu penaltu. V 54. minutě už byl ale gruzínský reprezentant krátký na hlavičku Jorgeho Cuency, který vystřelil Žluté ponorce tři body, díky nimž se v tabulce zavěsila právě na Netopýry. Ti naopak prohráli již třetí venkovní střetnutí v řadě bez vstřeleného gólu.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Opta by Stats Perform

Vallecano – Real Betis 2:0

Vallecano porazilo na své půdě Real Betis 2:0, a ukončilo tak devítizápasové čekání na triumf v nejvyšší soutěži. První poločas mnoho šancí nepřinesl, přesto právě v něm diváci na zaplněném Campo de Futbol de Vallecas viděli vítězný gól Floriana Lejeuneho, jenž se prosadil z přímého kopu. Rayo zároveň utnulo sérii nezdarů proti Betisu, když jej porazilo poprvé od roku 2014.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Opta by Stats Perform

Atlético Madrid – Barcelona 0:3

První velkou akci zápasu založila hostující obrana. Špatnou přihrávku vystihl Rodrigo de Paul a přistrčil míč na Pabla Barriose, ten ale bohužel pro Los Colchoneros pálil kousek od pravé tyče. O chvíli později se stal adresátem prudké přihrávky Álvaro Morata, jeho jemnou teč si však Marc-André ter Stegen pohlídal.

Barca se propracovala k dobrému centru, který Raphinha umístil hlavičkou vedle branky. To Katalánce nemuselo mrzet, neboť ve 38. minutě zakončil z malého vápna Joao Félix chytrou přihrávku Roberta Lewandovského.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Začátek druhé půle byl pro de Paula jako ze špatného snu. Po jeho zaváhaní ve 47. minutě přišla průniková přihrávka na Lewandovského, který poslal míč do protipohybu Jana Oblaka. Vedení svého týmu držel ter Stegen. Nejprve vyrazil volej Marcose Llorenteho z hranice vápna a poté se vrhl proti dorážce střídajícího Memphise Depaye.

Dominanci úřadujícího mistra potvrdil svou hlavou Fermín López a Lewandowski se tak mohl v 65. minutě těšit z druhé asistence v zápase. Snížení měl na své noze Saúl Ňíguez, ale pokus z malého vápna mířil vedle pravé tyče. V poslední akci zápasu zatáhl za záchrannou brzdu Nahuel Molina, za což si vysloužil červenou kartu.

Tabulka La Ligy