Luton v infarktovém závěru vyřadil z FA Cupu Everton, Brighton si smlsl na Sheffieldu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Luton v infarktovém závěru vyřadil z FA Cupu Everton, Brighton si smlsl na Sheffieldu

Luton v infarktovém závěru vyřadil z FA Cupu Everton, Brighton si smlsl na Sheffieldu a Newcastle přešel přes Fulham.
Luton v infarktovém závěru vyřadil z FA Cupu Everton, Brighton si smlsl na Sheffieldu a Newcastle přešel přes Fulham.AFP
Luton sice v Premier League okupuje sestupové příčky, v FA Cupu však slaví postup do osmifinále. Na půdě Evertonu vyhrál 2:1, v poslední minutě nastaveného času rozhodl Cauley Woodrow (29). V další fázi Anglického poháru se představí i Brighton, který zvítězil v Sheffieldu nad United vysoko 5:2, hattrickem se blýskl Joao Pedro (22). Newcastle uspěl v souboji slovenských gólmanů na hřišti Fulhamu poměrem 2:0.

Everton – Luton 1:2

V utkání dlouho stříleli góly pouze hráči Toffees. Nejprve tomu tak bylo ve 39. minutě, kdy vlastního gólmana překonal Vitalij Mykolenko, a Karamelky tak poprvé v tomto kalendářním roce inkasovaly. Po změně stran se ale už liverpoolský klub trefil do správné sítě, když srovnal Jack Harrison. Poslední slovo však nakonec měli hosté, jelikož v šesté minutě nastavení dostal míč do brány po rohovém kopu Woodrow.

Sheffiled Utd – Brighton 2:5

Racci nakročili k výhře dvěma trefami už v úvodní půlhodině, kterou z penaltového puntíku završil Joao Pedro. Brazilský forvard stejným způsobem zareagoval i na dva slepené góly domácích z konce poločasu a ani při svém 13. kariérním pokusu z bílého bodu se nemýlil. V 67. minutě navíc přízemní střelou dokonal hattrick, čímž týmu z jižního pobřeží Anglie výrazně pomohl k přerušení nelichotivé šňůry sedmi vzájemných zápasů bez vítězství.

Fulham – Newcastle 0:2

V souboji slovenských brankářů se nakonec radoval Martin Dúbravka, jenž za svá záda nepustil žádnou ze střel londýnského klubu. Protějšek bývalého gólmana pražské Sparty Marek Rodák už tak úspěšný nebyl, jelikož nestačil na rány Seana Longstaffa a Dana Burna. Chalupáři po vypadnutí z EFL Cupu skončili po třech dnech i ve druhém domácím poháru.

Výsledky FA Cupu