City zlomili kletbu stadionu Tottenhamu, rozhodl Aké. Na Stamford Bridge branka nepadla

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
City zlomili kletbu stadionu Tottenhamu, rozhodl Aké. Na Stamford Bridge branka nepadla
Nathan Aké rozhodl v 88. minutě o výhře City na Tottenham Hotspur Stadium 1:0.
Nathan Aké rozhodl v 88. minutě o výhře City na Tottenham Hotspur Stadium 1:0.Profimedia
Manchester City zvítězil ve čtvrtém kole FA Cupu na hřišti Tottenhamu 1:0 a postoupil do další fáze poháru. Pasivitu Spurs potrestal v 88. minutě Nathan Aké, který vsítil vůbec první gól Citizens na Tottenham Hotspur Stadium z dosavadních šesti duelů a posunul svůj tým do osmifinále. Chelsea na Stamford Bridge remizovala 0:0 s Aston Villou, o postupujícím tak rozhodne až odvetné utkání.

Tottenham – Manchester City 0:1

Do utkání vstoupili Citizens aktivně, když už v páté minutě dorazil míč do sítě Spurs Bobb, radost norskému hráči však brzy vzal zdvižený praporek. Po úvodní dominanci hostů se začali více do hry dostávat i svěřenci Angeho Postecogloua, obrana Manchesteru ale fungovala velmi kompaktně. The Sky Blues tak postupem času začali hrozit především z protiútoků.

Skvělý defenzivní výkon však předváděl i Micky van de Ven, jenž několikrát důrazně přerušil slibně se rozvíjející výpady hostí. V úvodu druhé půle si šance vytvářeli Citizens. Jedna taková přišla ve 48. minutě, kdy propadl ve vápně míč k Juliánu Álvarezovi, jeho střelu ale zvládl na poslední chvíli zblokovat skluzující van de Ven. Hosté o svou dominanci brzy přišli.

Zanedlouho po šanci argentinského mistra světa se k zakončení dostal Brennan Johnson, City však zachránil včasným vyběhnutím Stefan Ortega. V poslední desetiminutovce se po nejistém odkupu Spurs dostal k zakončení Bernardo Silva, ke svoji smůle ale trefil jen prostor, kde byl připraven Guglielmo Vicario. Rodák z Udine pak podržel domácí i při střele střídajícího Jérémyho Dokua. Hosté se ale přece jen dokázali v 88. minutě prosadit, když dostal po rohovém kopu míč do sítě důrazný Aké a zápas rozhodl.

Chelsea – Aston Villa 0:0

Za úspěchem hosté málem vykročili už v úvodu. Hlavičku Youriho Tielemanse sice ještě Djordje Petrovič vytáhl nad břevno, po rohovém kopu už ale dorážející Douglas Luiz dopravil míč do sítě. Brazilec však balon tečoval rukou, což neuniklo videorozhodčímu. V 18. minutě se dostal po minele v rozehrávce Villans do obrovské šance Cole Palmer, sám před bránou ovšem selhal a nechal vyniknout Emiliana Martíneze.

Palmer se připomněl i před půlhodinou zápasu, kdy po jeho výborné práci zakončoval z malého vápna Noni Madueke. Jenže ani on dobře postaveného Argentince nepřekonal. Po změně stran se obraz hry příliš nezměnil a míč nadále držela častěji Chelsea. Modrým se však nedařilo nacházet skulinky v defenzivě Lvů, natož si vytvářet gólové příležitosti.

V 74. minutě mohla naopak udeřit trpělivě bránící Aston Villa. Matty Cash se prohnal kolem několika zaskočených soupeřů a vyslal nebezpečný pokus směřující na zadní tyč, Petrovič ale výborným zákrokem střelu polského reprezentanta zneškodnil. Závěrečná čtvrthodina pak patřila jednoznačně hostům, žádnou další šanci si ovšem ani oni nevytvořili.

Výsledky FA Cupu